Vaida Jasaitienė: „Gandai mūsų šeimą tik sutvirtina”

„Bijau sakyti, kad viskas mums gerai klojasi. Nenoriu, kad apsiverstų aukštyn kojomis”, – prieš metus „Klubui” prietaringai sakė Vaida Jasaitienė, krepšininko Simo Jasaičio žmona. Dabar, kai šeimą talžo apkalbos, 27-erių vilnietė išlieka tvirta ir neabejoja: „Gandai mūsų santykius ir šeimą tik sutvirtina”.

„Esame laisvi žmonės”

Prieš pustrečių metų susituokę ir dvimetį Deimaną auginantys Jasaičiai rengiasi skyryboms. Krepšininkas iš poros nuomojamo buto Žvėryne persikėlė pas mamą. S.Jasaitis įsikūrė su grįžusiu iš Amerikos bičiuliu Arvydu Macijausku – ne kartą juos galėjai sutikti Vilniaus naktiniuose klubuose gerokai po vidurnakčio. Tokie gandai sklando po Vilnių ne vieną mėnesį.

Apkalbos sustiprėjo, kai prieš savaitę viename leidinyje buvo išspausdinti paparaco užfiksuoti kadrai iš linksmo pasisėdėjimo viename Palangos bare. Su Lietuvos krepšinio rinktine pasaulio čempionatui kurorte besiruošiantis S.Jasaitis vėlų vakarą į kavinę užsuko su bičiuliais – dainininke Elena Puidokaite-Atlanta, „gelbėtoja” Agne Martinaitiene ir gyvenimo būdo vadybininku Dovydu Togonidze. Kompanija kavinėje užsibuvo gerokai po vidurnakčio, o paparaco nuotraukose matyti, kaip Atlanta guodžia krepšininką, švelniai jį apkabina, bučiuoja.

„Kažkas nori išskirti žmones, kurių neįmanoma išskirti, – taip į gandus ir nuotraukas spaudoje reagavo Vaida. – Man tokios nesąmonės kelia juoką. Jei kas nors prie ko nors atsisėda kavinėje, nieko nuostabaus. Nejaugi ir aš negaliu nieko kitam žmogui sakyti į ausį? Nufotografuos – atrodys, kad bučiuojamės. Bet juk mes laisvi žmonės, individualūs”. Ji žino, kad Simas ir Atlanta seniai vienas kitą pažįsta. „Jei gerai prisimenu, Simas pasakojo, kad būdamas šešiolikos kartu sėdėjo Nidoje su Aiste (krepšininko sesuo. – Red.) ir Atlanta (jos mokėsi vienoje sostinės mokykloje. – Red). Buvo laikotarpis, kai jie nebendravo, paskui bendravo”, – nesureikšmino įamžinto vakarėlio sportininko žmona.

Ar gandai, kad pora kartu negyvena, – tiesa? „Mes gyvename kartu. Dabar, kaip ir praėjusią vasarą, nesame kartu. Juk Simas rengiasi pasaulio čempionatui ir su Lietuvos rinktine įsikūręs Palangoje. Ir praėjusiais metais visi galėjo kalbėti, kad skiriamės – jis visą vasarą praleido su rinktine, aš nė sykio nebuvau prie jūros”, – kalbėjo moteris.

„Pavydui nėra vietos”

„Geras vyras – dovana kiekvienai moteriai. Su Simu esame geriausi draugai, kartu su juo galiu ir verkti, ir juoktis. Jo darbas, sportas, sunkus. Mano darbas – jį palaikyti”, – prieš metus per interviu dėstė Vaida.

Kai pernai „Lietuvos ryto” ekipa laimėjo ULEB taurės turnyrą, ji džiaugėsi vyro komandos pergale: „Juk ir aš prisidėjau – padėjau vyrui ruoštis rungtynėms. Prieš svarbias rungtynes stengiuosi vyro neapsunkinti savo rūpesčiais, kaip sakoma, neaštrinu padėties. Jeigu Simas jausis blogai, negalės parodyti aikštėje to, ką sugeba. Pasidariau labai lanksti – nors ir esu Ožiaragis, nerodau ragų. Simas gimęs po Avino ženklu, tad abu esame su ragais”.

Ar Vaida nejaučia pavydo, kai mato į trejais metais jaunesnį vyrą – išvaizdų dvimetrį krepšininką – nukreiptus susižavėjusių merginų žvilgsnius? „Juokauju, kad jis gali į bet ką žiūrėti, svarbu, kad pas mane grįžta. Kadangi labai gerai sutariame, pavydui nėra vietos”, – praėjusį pavasarį buvo įsitikinusi jauna moteris.

„Iki šiol nešioju karūną”

Vaidos ir Simo pažintis užsimezgė prieš penkerius metus viename Vilniaus naktiniame klube. „Buvau nutarusi, kad su vaikinais negalima susipažinti naktiniuose klubuose. Man tai buvo tabu – gal tokios pažintys atrodė nerimtos. Likimo ironija, bet būtent klube susipažinau su Simu”, – prisiminė moteris, tuomet dirbusi tėvo buitinės chemijos bendrovėje Vilniaus regiono vadybininke.

Iš pradžių Vaida ir Simas buvo geri draugai, ilgainiui bičiulystė peraugo į meilę. Krepšininkas ilgai net neįtarė, kad jo draugė – tituluota gražuolė. Apie tai perskaitė spaudoje.

Aukščiausias Vaidos laimėjimas – tarptautinio grožio konkurso „Queen of Europe ’96” karūna. Ją tuomet septyniolikmetė alytiškė Vaida Klizaitė parsivežė iš Turkijos kurorto Antalijos. Dabar karūna saugoma tėvų namuose Alytuje. „Nesureikšminu savo apdovanojimo, bet ir nesakau, kad karūna nieko verta. Sykį per televizijos laidą girdėjau, kaip vieno grožio konkurso nugalėtoja sakė visai nevertinanti savo laimėjimo: „Karūna – tik kokie du tūkstančiai litų”. Man šis titulas reiškia daugiau. Juk viena nuvykau į nepažįstamą šalį su skolintomis suknelėmis, tautiniu kostiumu, tėvų įdėtais 300 JAV dolerių, blogai kalbėdama angliškai, ir tapau nugalėtoja.

Galima net sakyti, tą karūną iki šiol nešioju: Europos grožio karalienės titulas įpareigoja visada gerai atrodyti. Tai viena priežasčių rūpintis išvaizda, sportuoti, ko gal nedarytų kita mažą vaiką maitinanti motina. Aš noriu savęs nepamiršti, gerai atrodyti, kad Simas mane mylėtų”, – dėstė sportininko žmona.

Vaida beveik kas rytą traukia į aerobikos treniruotes, o vakare dar užsuka į sporto klubą. „Nesu iš tų, kurios tik verkia ir dejuoja, – aiškino ji. – Elgiuosi ryžtingai – einu ir darau. Nepatinka išvaizda, reikia atsikratyti per nėštumą atsiradusių kilogramų – sportuoju. Nenoriu užsisėdėti ir tapti niūri. Stengiuosi pamatyti, sužinoti, kad vakare grįžusiam vyrui dar turėčiau ką papasakoti”.

Dėl meilės tada dar pradedančiam krepšininkui Vaida paaukojo modelio karjerą. Prieš kelerius metus viešėdama Jungtinėse Valstijose ji dalyvavo konkurse ir sulaukė siūlymų net iš keliolikos modelių agentūrų. Tačiau nusprendė grįžti į Lietuvą ir baigti studijas Vilniaus universitete, kur mokėsi verslo administravimo ir vadybos.

„Galėjau studijas atidėti, bet mano tėtis griežtas – įteigė, kad mokslai svarbiausia. Galbūt gyvenimas kitaip būtų pasisukęs, jei būčiau likusi už Atlanto. Tačiau nebūčiau susipažinusi su Simu. Gavusi diplomą bandžiau išvykti į Ameriką, bet negavau JAV vizos. Neliūdėjau, o širdyje netgi džiaugiausi, nes jau buvau sutikusi Simą”, – pažinties istoriją prisiminė Vaida.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vaida Jasaitienė: „Gandai mūsų šeimą tik sutvirtina”"

  1. Aiste

    vaje susitaie???!!! kaip gaila 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.