Privalomojo sveikatos draudimo pažymėjimo reikės tik neturintiesiems asmens kodo

2006 m. birželio 14 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą „Dėl privalomojo sveikatos draudimo pažymėjimų išdavimo tvarkos aprašo patvirtinimo”, kuriuo remiantis gydymo įstaigos pagal asmens kodą tikrins, ar asmuo yra apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu.

Šis nutarimas supaprastino draustumo patikrinimo tvarką. Nuo šiol privalomojo sveikatos draudimo pažymėjimas nėra būtinas, todėl dėl jo išdavimo nereikės kreiptis į Kauno teritorinę ligonių kasą. Atvykus į gydymo įstaigą, pakaks turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pasą, vairuotojo pažymėjimą) su asmens kodu bei nuotrauka.

Privalomojo sveikatos draudimo pažymėjimai bus išduodami tik asmens kodo neturintiems asmenims, kurie yra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu. Nuo šiol gydymo įstaigos pagal identifikavimo numerį (jis suteikiamas turintiems sveikatos draudimo pažymėjimą) ar pagal asmens kodą (kuriems jau nereikalingas sveikatos draudimo pažymėjimas) privalomojo sveikatos draudimo kompiuterizuotoje informacinėje sistemoje patikrins, ar asmuo yra apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu. Jei taip, suteiktos asmens sveikatos priežiūros paslaugos bus apmokamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Esate apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu, bet neturite asmens kodo? Ir norite gauti privalomojo sveikatos draudimo pažymėjimą?

Tuomet Kauno teritorinei ligonių kasai turite pateikti:

prašymą (blanką gausite teritorinėje ligonių kasoje),

asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą,

dokumentus, įrodančius, kad esate apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu.

Privalomojo sveikatos draudimo pažymėjimą gausite ar pasikeisite nemokamai. Šis dokumentas galios iki jį gavusiam asmeniui bus suteiktas asmens kodas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.