Senos gaujos nariai išklausė nuosprendį

Prieš pustrečių metų dėl didelio kiekio kvaišalų gabenimo teisėsaugininkams įkliuvę įtariamieji teismo nuosprendį išklausė tik vakar.

Klaipėdos apygardos teisme į teisiamųjų suolą sėdo sprendimo laisvėje laukę klaipėdiečiai Linas Macevičius (gim. 1973 m.) ir Artūras Drakšas (gim. 1970 m.) bei Klaipėdos rajono gyventojas Aidas Patiega (gim. 1969 m.). Pastarieji du – buvę policijos greitojo reagavimo rinktinės „Aras” pareigūnai.

Teismo sprendimu L. Macevičius už grotų praleis 6,5 metų, A. Patiega – 6 metus, o A. Drakšas, kuriam kaltinimas pakeistas į švelnesnį, atsipirko 5 tūkst. litų bauda.

L. Macevičius ir A. Patiega kaltinti 2003 metų lapkričio 23-iąją iš nenustatytų asmenų įsigiję 100 granulių LSD bei metamfetamino.

Lapkričio 27-ąją L. Macevičius susitarė dėl narkotinių medžiagų pardavimo. Į sutartas vietas juos vežė bei pinigus paėmė A. Patiega. Imitavus nusikalstamos veikos modelį už minėtas LSD granules jie iš narkotikų pirkėjais apsimetusių pareigūnų gavo 2 000 litų.

Nors abu kaltinamieji savo kaltę neigė – tikino buvę išprovokuoti, teismo manymu, įrodymų dėl jų nusikalstamos veikos pakako.

Šiuo metu apsaugos darbuotoju dirbančio A. Drakšo kaltė įrodyta tik dėl to, kad jis savo „Peugeot” markės automobiliu vežė kanapių dervas.

L. Macevičius ir trejais metais jaunesnis jo brolis Valdemaras (vakar jis taip pat buvo teisiamas Klaipėdos apygardos teisme – už kitus nusikaltimus) priklausė 1993 metais subūrusiai grupuotei.

Jos veikloje dalyvavo A. Patiega ir dar vienas buvęs „Aro” policininkas Erikas Pečiauskas (gim. 1969 m.), buvęs Lietuvos sunkiosios atletikos čempionas Povilas Skruibis (gim. 1976 m.), teistas už automobilio vagystę), Artūras Šinkariovas (gim. 1975 m., teistas už išžaginimą), Kęstutis Čemoška ir dar keli asmenys.

1994 metų pabaigoje ši grupuotė suskilo, o naujai ėmė vadovauti V. Macevičius. Klaipėdoje ir aplinkiniuose rajonuose nusikaltėliai vogė užsienietiškus automobilius, gabeno juos į Latviją ir ten pardavinėjo.

Kai kurie automobiliai buvo išardomi dalims, o už kitus reikalauta išpirkos. Tam, kad vogtos mašinos būtų išvežtos į Latviją, reikėjo kitų dokumentų, todėl grupės nariai naudojo suklastotus automobilių techninius pažymėjimus. Iš viso nustatyta 30 automobilių vagysčių.

1995-ųjų birželį šios gaujos nariai buvo areštuoti.

A. Patiega ir L. Macevičius anksčiau teisti dėl turto prievartavimo, kontrabandos. Už šiuos nusikaltimus visos paskirtos bausmės neatlikę vyrai anksčiau laiko grįžo į laisvę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.