Savaitgalį ugniagesiai nepoilsiavo

„Situacija nėra kritiška, tačiau verčianti susirūpinti ir atkreipti dėmesį”, – vakar tvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Vygantas Kurkulis. Šiuo metu visoje Lietuvoje ilgiau nei parą gesinamų teritorijų yra 12. Tačiau nei vienas iš jų, išskyrus Rėkyvos miške degantį plotą, nėra išplitęs daugiau 2 hektarų.

Palyginti su praėjusiais metais, gaisrų atvirose teritorijose padaugėjo 3,5 karto. Kurkulis teigė, kad Lietuvos gelbėjimo tarnybos buvo pasirengusios gaisrų antplūdžiui. Beveik prieš mėnesį surengtame priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų vadovų susirinkime buvo pabrėžta apie būtinybę neleisti plisti degantiems plotams.

Kurkulis ramino, kad technikos ir lėšų bent kol kas nepritrūks: „Vyriausybė dar pavasariniams gaisrams gesinti buvo skyrusi 1,8 mln. litų papildomų lėšų. Šios lėšos paskirstytos priešgaisrinėms apsaugos tarnyboms. Jeigu dabartinė padėtis netruks ilgiau kaip 2 savaites, lėšų pakaks”.

Ugniagesių darbą itin apsunkina alinantis karštis, išsekę vandens telkiniai. Ugnies tramdytojai neretai nespėja laiku atvykti į gaisravietę dėl kylančių gaisrų gausos ir atokiau esančių vandens telkinių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.