Perkėloje skaičiuoti rekordai

Per pastarąsias keturias paras (birželio 6-10 dienomis) bendrovės Smiltynės perkėla keltai per Kuršių marias perkėlė rekordinį skaičių automobilių ir žmonių. Pasak bendrovės vadovo Algirdo Žukausko, iš viso į abi puses per marias perkelta 20 964 automobiliai ir 121 921 keleivis.

Perkėlos keltai per keturias dienas atliko 809 reisus, iš jų – net 382 papildomus. Vien tik sekmadienį nuo 11 val. iki 20 val. per Kuršių marias keltai perkėlė apie 4 tūkst. automobilių. Negalutiniais duomenimis, būtent tiek automobilių visam savaitgaliui buvę apsistoję Neringoje. Praėjusį šeštadienį perkėla dirbo iki 4 val. ryto. Bendrovės Smiltynės perkėla vadovo teigimu, keltai naktį dirbo ne dėl automobilių eilės, bet todėl, kad buvo pageidaujančiųjų grįžti į Klaipėdą. Automobilių spūsčių nesusidarė.

Sekmadienį nuo 11 iki 20 val. iš Neringos grįžtantys automobilininkai eilėje prie kelto laukė ne ilgiau kaip pusvalandį. Žmonės sakė nesitikėję, kad į keltą pateks taip greitai, todėl apgailestavo, jog ilgiau nepasiliko prie jūros, nes baiminosi mašinų eilių.

Vakar Neringa atrodė gerokai ištuštėjusi. Apgyvendinimo paslaugas poilsiautojams teikiantys verslininkai atvykstantiems naujiems svečiams jau turėjo ką pasiūlyti. Savaitgalį Neringoje buvo tokių žmonių, kurie iš anksto nepasirūpino nakvyne, tad buvo priversti miegoti ne tik kopose ar paplūdimyje, bet ir savo automobiliuose.

Panaši situacija savaitgalį buvo ir Palangoje. Tikėtasi, kad sekmadienį grįžtantieji iš pajūrio automobilininkai kelyje Palanga- Klaipėda sudarys spūstis, tad buvo rekomenduojama keliautojams rinktis ne tradicinius maršrutus, o aplinkkelius. Tačiau sekmadienį didelių automobilių spūsčių nebuvo užfiksuota. Teigiama, kad iš Palangos namo į įvairias Lietuvos vietas pirmieji poilsiautojai pajudėjo jau sekmadienio naktį, kiti – ankstyvą rytą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.