Kur klaipėdiečiai žada atostogauti

Atšilus orams ir prasidėjus atostogų sezonui susimąstome, kur praleisime ilgai lauktas atostogas.

Ar atostogausime netoli namų, ar keliausime Lietuvoje, ar važiuosime į užsienį, tyrė Andrius Sutkevičius, „Klaipėdos apskrities visuomenės tyrimų” atstovas.

Atsakymai parodė, kad lygiai pusė (50%) apklausoje dalyvavusių uostamiesčio gyventojų planuoja atostogas praleisti namuose ar netoli savo namų. Daugiau nei penktadalis apklaustųjų (23%) planuoja išvažiuoti į užsienį, o kiti keliaus Lietuvoje (18%).

Palyginę tyrime dalyvavusių klaipėdiečių atsakymus pagal lytį, gaunamas šeimos mėnesio pajamas ir amžių, galime pamatyti įdomius atostogų pasirinkimo skirtumus.

Nors daugumos vyrų ir moterų atostogų pasirinkimas yra panašus, tačiau matyti, kad šiek tiek daugiau moterų yra linkusios pasilikti namuose (moterys – 53%; vyrai – 43%), o truputį daugiau vyrų važiuos atostogauti į užsienį (moterys – 20%; vyrai – 28%).

Ypač didelė dalis aukščiausias pajamas gaunančių žmonių žada atostogauti užsienyje ( per 2001 Lt – 51%), o mažesnioji dalis galvoja keliauti Lietuvoje (per 2001 Lt – 25%) ar pasilikti namuose (per 2001 Lt – 15%).

Vidutinių pajamų grupėje atostogausiančių užsienyje jau yra perpus mažiau (1001-2000 Lt – 26%), tačiau trigubai daugiau pasiliksiančių namuose (1001-2000 Lt – 42%).

Dauguma mažiausias šeimos pajamas gaunančių apklausos dalyvių atostogas praleis namuose (iki 1000 Lt – 71%) ir tik nedidelė jų dalis keliaus Lietuvoje (iki 1000 Lt – 11%) arba užsienyje (iki 1000 Lt – 10%).

Panašūs skirtumai matomi ir amžiaus grupėse, t.y. kuo žmonės yra vyresni, tuo jie labiau linkę per atostogas likti namuose. Todėl 69% vyriausio amžiaus respondentų nurodė, kad atostogas praleis namuose, 11% keliaus Lietuvoje ir 15% – užsienyje.

Kita vertus, vidutinio darbingo amžiaus ir jaunimo grupėse jau ženkliai padaugėja tų, kurie ato-stogaus keliaudami Lietuvoje ar užsienyje.

Apie trečdalį vidutinio amžiaus (36-55 m. – 35%) ir jaunųjų (18-35 m. – 32%) apklausos dalyvių ato-stogaus namuose ar netoli jų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.