Greitis sėja mirtį

Užsidegusiame automobilyje žuvo trys jaunuoliai

Skaudžiausia eismo nelaimė savaitgalį įvyko Kaišiadorių rajone, Migonių kaime. Sekmadienį paryčiais čia žuvo trys lengvuoju automobiliu važiavę jaunuoliai.

Sudegė neatpažįstamai

Avarija kelio Antakalnis-Jieznas-Merkinė 15-ajame kilometre įvyko apie 4 valandą ryto. Dideliu greičiu važiavęs automobilis „Golf” atsitrenkė į medį ir užsidegė.

Apie pakelėje degančią mašiną Kaišiadorių rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) pareigūnams pranešė pro šalį važiavę žmonės. Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams, liepsnose skendo ir automobilis, ir jo skrydį sustabdęs medis. Ugnį pavyko gana greitai numalšinti, tačiau viduje buvusiems trims jaunuoliams jau niekas nebegalėjo padėti.

Kaišiadorių rajono PGT viršininkas Marijonas Kazys Tamašauskas „Kauno dienai” teigė, kad žuvusiųjų kūnai buvo neatpažįstamai sudegę. Jų asmenybės vakar dar buvo tikslinamos. Tikėtina, kad jaunuoliai, kuriems apie 18-20 metų, žuvo iš karto, kai tik automobilis rėžėsi į medį.

Eismo įvykį tiriantys policijos pareigūnai neabejoja, kad nelaimės priežastis – didelis greitis. Tą liudija kelio dangoje gerai matomos automobilio stabdymo žymės.

Linksminosi prie ežero

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, mašina važiavo trys kauniečiai, švenčių dienas leidę prie netoliese esančio Kalvių ežero. Apie tai vakar kalbėjo Migonių kaimo gyventojai, kurie tik ryte vieni iš kitų sužinojo apie pakelėje įvykusią tragediją.

„Girdėjau, kad prie ežero linksminosi nemaža kompanija, atvažiavusi iš Kauno. Atrodo, kad šventė gimtadienį. Trys jaunuoliai paryčiais nusprendė pasivažinėti po apylinkes. O gal net važiavo ieškoti svaigalų? Jų nebesulaukę draugai ryte rado jau tik sudegusią mašiną. Čia ir uždegė kelias žvakeles”, – „Kauno dienai” pasakojo viena vietos gyventoja, gyvenanti už kelių šimtų metrų nuo avarijos vietos.

Kiti kalbinti žmonės taip pat tvirtino apie skaudų įvykį girdėję tik iš nuogirdų.

Gana netoli nelaimės vietos esančios degalinės operatorius sudegusią mašiną pastebėjo jau tik atvykus ugniagesiams. Kęstu prisistatęs vyras pasakojo, kad tąnakt prisnūdo ir tik pažadintas degalų atvažiavusio kliento pastebėjo netoliese dirbančius gelbėtojus, kurie pjovė sudegusios mašinos stogą ir traukė iš vidaus žuvusiuosius. Smarkiai apdegę kūnai išvežti į morgą. Operatorius tvirtino taip pat girdėjęs, kad žuvusieji – kauniečiai.

Nukentėjo visa šeima

Policijos pareigūnai patvirtino, kad sudegęs automobilis iš tiesų yra registruotas Kaune, o žuvusiųjų asmenybės tebebuvo tikslinamos. Teisėsaugininkai teigė, kad du iš trijų žuvusiųjų iš tiesų yra Kauno gyventojai, tačiau jų pavardės nebuvo viešinamos.

Tyrimo metu tikimasi išsiaiškinti, ar mašiną vairavęs jaunuolis buvo blaivus.

Dar viena avarija, kurios priežastis – taip pat pernelyg didelis greitis, vakar vidurdienį įvyko Kauno rajone, Laumėnų kaime. Siaurame vingiuotame kelyje nepavykus suvaldyti automobilio „Opel Ascona”, šis rėžėsi į sodininkų bendrijos „Aras” tvoros stulpą.

Eismo įvykio metu nukentėjo automobiliu iš sodo pagrindinio kelio link važiavusi penkių asmenų šeima. Sužeistiesiems, tarp kurių buvo ir mažametis berniukas, prireikė ne tik medikų, bet ir ugniagesių pagalbos. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai padėjo nukentėjusiuosius ištraukti iš aplamdytos mašinos. Visa šeima, kurios nariai patyrė įvairius kūno sužalojimus, gydoma Kauno medicinos universiteto klinikose.

Nelaimės aplinkybes tiriantys Kauno rajono policijos pareigūnai neabejoja, kad avarija įvyko viršijus leistiną greitį. Dėl to pastaruoju metu kyla daugiau kaip pusė eismo įvykių. Ar automobilį vairavęs vyras buvo blaivus, paaiškės gavus ekspertų išvadas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.