Dirbtinis kvėpavimas

Žurnalistui didžiausia kančia – rašyti apie tai, ko vis tiek negali pakeisti. Vienas iš tokių fenomenalių dalykų, nuo kurių kritika atšoka kaip kamuolys nuo sienos, – televizija.

Tiksliau, ten veikiantys dirbtinio apvaisinimo inkubatoriai, kuriuose užsimezga naujos gyvybės su iškalta ant kaktų gyvenimo misija būti žvaigžde.

Ne visiems inkubatoriaus gyventojams užprogramuoti tikslai vienodai pasiekiami, nes kai kuriems jų pritrūksta gabumų.

Kad viskas vyktų sklandžiai, griebiamasi dirbtinio kvėpavimo. NML pavyzdys, kur žvaigždutei sudaromos sąlygos stoti į lygią kovą su kitais muzikantais.

Puiki idėja: sekmadieniais televizorius įsijungę žiūrovai klausosi muzikos, o ringe besikaunantys bando įrodyti savo pranašumą. Tik kai paskelbiamas NML laimėtojas, Lietuva kažkodėl ima šnabždėti apie žvaigždžių inkubatoriaus šeimininkų tandemą – „LNK + Valinskas + Žvagulis ??? pinigai.”

Dainininkas Deivis tik kelis kartus scenoje pasirodė su Inga Valinskiene ir, o stebukle!, iškart atsidūrė ant NML čempionų laimėtojams skirtos pakylos. Beje, jis ten atsidūrė ne šiaip sau, o garbingai – atšventęs pergalę prieš Andrių Rimiškį!

Tiesa, šioks toks palyginimas: LNK realybės šou „Kelio į žvaigždes” nugalėtojo debiutinis albumas – „platininis”, o Deivis pastaruoju metu nudžiugino gerbėjus tik keliomis naujomis dainomis.

Kitas niuansas – A. Rimiškis po realybės šou nepasiliko Vilniuje. Atsisakęs šilto sostinės vilkų užančio, išmovė į Klaipėdą pas brolius Bendžius. Gal tai ir sutapimas, bet iš Vilniaus greit atskriejo telegrama, jog vaikinuką į kariuomenę reikia siųsti. Na, Andrius tarnauti neišėjo, tačiau iš NML profesionalų kovų jis vis tiek iškrito nepasiekęs superfinalo.

Jeigu neabejosime LNK televizijos žiūrovų balsavimo rezultatais, o mes to daryti, gink Dieve, negalime, tai A. Rimiškis Lietuvoje šiuo metu toks pat nepopuliarus, kaip ir kiti iškritę kovų dalyviai – „Mokinukės”, Alanas Chošnau, Gintarė, Amberlife, „Inculto”, „Jonis”, „Delfinai” ar „Balius”.

Bet po NML superfinalo neliko jokių abejonių dėl „Kelio į žvaigždes” finalininkės Vilijos Matačiūnaitės, tapusios NML čempione, ir jai šiek tiek nusileidusios Irenos Starošaitės-Žvagulienės populiarumo. Kas dabar drįstų abejoti šiomis dainininkėmis, kurias LNK pranešime spaudai vadinamos supermergaitėmis? LNK sako, LNK žino.

Anądien po A. Rimiškio ir Deivio kovos NML’e visai netikėtai viename Klaipėdos bare sutikau Ž. Žvagulio ir I. Starošaitės kompanijoje dirbantį žmogų. Ėjau „va bank”: „Girdėjau, jūsų kontora savo balsavimo aparatą buvo įjungusi, kad tik A. Rimiškį išmestų iš žaidimo.”

Atsakymas pribloškė: „Ne, Žilva sakė, jog aparato šįkart nejungė. Reiks pasidomėti, gal LNK pasistengė – kitaip Deivis nebūtų laimėjęs prieš A. Rimiškį, negi nesupranti…”

Man asmeniškai patinka „žemaičiu Nr.1” vadinamo Ž. Žvagulio dainos. Ir visai nesvarbu, kad jos neoriginalios. Ir kai bandau įsivaizduoti, kokiu būdu šis dainininkas tapo NML čempionu praėjusiais metais, noras klausytis jo atliekamų dainų nesumažėjo. Tik va, viena bėda – burnoje liko kažkoks nemalonus skonis, lyg būčiau suvalgiusi apipuvusį obuolį…

Grįžkime prie aprašytojo pokalbio. Be abejo, tai – joks įrodymas, kad televizijos užkulisiuose dedasi kriminaliniai dalykai. Ir gandonešiai, tikinantys, kad ir šiais metais buvo iš anksto aišku, kam atiteks NML čempionės titulas, tik drumsčia vandenį.

Sakysite, o kaip gi balsavimo rezultatai? To paties klausiau ir telekomunikacines paslaugas LNK televizijai teikiančios bendrovės „Mediafon” atstovų. Marketingo skyriaus vadovas Saulius Pelėda aiškino, kad specialios programos, kai telefonas jungiamas prie kompiuterio ir net nespaudžiant mygtukų balsuojama labai greitai, – jokia naujiena ar paslaptis. Tačiau ir už tokiu būdu atiduotus balsus, skambinant padidinto tarifo numeriais, bus paimti pinigai. Nemokamai balsuoti neįmanoma.

S. Pelėda tikino, kad jei pinigai sumokėti ir skambučių skaičius iš vieno telefono numerio nėra ribojamas, vadinasi, nėra jokio pažeidimo. Nė vienas, anot jo, muzikantas aklai likimu nepasikliauja, o laimi tas, kurio gerbėjai, giminės, pažįstami turtingesni. Savo ruožtu LNK apsiginklavusi tvirtais šarvais: „Principinė mūsų nuostata – žiūrovų nuomonė visada teisinga.”

Puikiai pasakyta! Štai jums ir dirbtinio kvėpavimo efektas. I. Starošaitei įpūsti oro nebereikia, jai NML čempiono prizas – 250 tūkstančių litų vertės reklaminis laikas televizijoje ne toks reikalingas kaip Vilijai. Ypač jeigu koverio „Spjaudau ir gaudau” atlikėja pagaliau išleis naują albumą. Ir ne bet kur išleis, o Žvagulių leidybinėje kompanijoje „Zuzi Records”. Yra ir kitas variantas – naująjį V. Matačiūnaitės albumą gali prodiusuoti ir LNK.

Gaila, kad perjungusi TV kanalą, nebematysiu Algio Greitai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Dirbtinis kvėpavimas"

  1. lialia

    staipsnis uzsakytas.matyt broliams labai skauda sirdi,kad andriuha nelaimejo.deivis saunuolis,savo pastangomis vis kyla ir kyla aukstyn,o jus papuskit jam i uodega.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.