Su dviračiu – aplink Lietuvą

Lietuvos televizijos laidos „Keliaukim!” bendraautoris, keliautojas Gerimantas Statinis po ilgojo švenčių savaitgalio pradėjo ekologinį žygį aplink Lietuvą. Vienas dviračiu jis ketina apvažiuoti visą Lietuvą per 13 dienų.

Pernai G. Statinis su grupe draugų pakartojo didžiojo lietuvių keliautojo Mato Šalčiaus maršrutą Pietų Amerikoje – Peru ir Bolivijoje. Šią vasarą Gerimanto sudarytas maršrutas tesiekia apie tūkstantį kilometrų, tačiau jį teks įveikti dviračiu ir vienam.

Keliautojas sako, kad šiuo žygiu jis ne tik populiarins ekologinį turizmą, bet ir išsiaiškins jo galimybes Lietuvoje. Pavyzdžiui, kaip tokį turistą aptarnauja atokesnių vietų maitinimo įstaigos, kaip prieinama turizmo informacija, ar įmanoma susirasti nakvynę. Be to, pamatys, kokios būklės yra Lietuvos paveldo vietos, dvarai, vienuolynai.

Iš Vilniaus Katedros aikštės G. Statinis išvyksta jau šį pirmadienį. Pirmąją dieną jis nakvos Ignalinoje, vėliau leisis į Rokiškį, Biržus, Naująją Akmenę, Skuodą, Palangą, Pagėgius, Šakius. Paskutinėmis kelionės dienomis jis aplankys Kalvariją, Varėną ir per Šalčininkus grįš į Vilnių.

Kelionė bus filmuojama mini DV kamera, o medžiaga panaudota LTV „Keliaukim!” ir „Labo ryto” laidose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.