„Moterys tobulesnės. Mes, vyrai, negalime gimdyti…”

Jau nuo šio pirmadienio LNK eteryje startuoja vasaros sezono „Geriausi vasaros vakarai” laidos. Vieną jų skambiu pavadinimu „Marsas prieš Venerą” ves kurį laiką TV1 laidoje „švytėjusi” Regina Renčeliauskaitė (Saulė) ir „Eurovizijos” konkurse choreografiniais sugebėjimais išgarsėjęs Arnoldas Lukošius.

Naujoje laidoje, kaip teigia prodiuseriai, vyrams ir moterims bus pasiūlyta susikeisti darbais.

„Moteris kviesime įmušti vienuolikos metrų baudinį. Stipriosios lyties atstovų lauks 40 metrų bėgimas aukštakulniais. Depiliacija – prieš slieko movimą ant kabliuko. Melžimas – prieš butelio atkimšimą. Vyrams teks išmėginti sinchroninį plaukiojimą, moterims – stovėti garbės sargyboje ir pakelti vėliavą”, – sakė laidos prodiuseris ir kūrėjas Arūnas Valinskas.

Vyrai ir moterys bus suskirstyti į komandas. Kiekvienoje komandoje – po 4 dalyvius. Du komandos nariai – žinomi žmonės, du – atrinkti iš žiūrovų.

Komandos bus nufilmuotos darančios užduotis, tačiau žiūrovai pamatys tik juokingiausius vaizdelius. Laidos svečiai, esantys studijoje, išrinks geriausią vakaro Marsą arba Venerą. Išrinktasis pateks į finalą, o šauniausiajam vasaros pabaigoje bus padovanota kelionė.

Į klausimus telefonu apie laidą, vyrų ir moterų lygybę bei manų košę trumpai atsakė laidos „Marsas prieš Venerą” vedėjas A. Lukošius.

Ar tai pirmoji laida, kurią vesite televizijoje?

Kažkada seniai seniai teko vesti vieną neilgai gyvavusią laidelę „Vezuvijaus broliai”. „Panelės” TV esu rengęs kelis trumpus siužetus. Televizijoje dažniau rodžiausi kaip filmuojamas herojus…

Regis, atėjimas į TV neatsitiktinis – prie to prisidėjo „Eurovizijos” konkurse atskleidę jūsų choreografiniai sugebėjimai…

Neneigsiu, tai turėjo įtakos. Iš tikrųjų man paskambino ir vesti laidą pasiūlė A. Valinskas. Aš manau, kad didesnės įtakos turėjo mano pažintis su Marijonu Mikutavičiumi. Jis juk bendrauja su A. Valinsku, galbūt papasakojo apie kai kurias mano savybes, gebėjimus.

Ar ilgai jus matysime TV ekrane?

Visą vasarą. Turėtų pasirodyti aštuonios laidos.

Ar laidos kūrėjams siūlėte ir savo sugalvotų užduočių?

Kol kas žiūrovai matys tik prodiuserių sugalvotas užduotis. Aš pats esu labai užimtas žmogus, todėl jei nereikia, smarkiai „nesiplėšau”. Bet pasiūlyti keletą variantų galėčiau.

Ar laidoje žiūrovai matys improvizuotų akimirkų? Šiaip ar taip jūs – improvizacijos meistras.

Na, nežinau, ar aš – improvizacijos meistras, bet tiksliai negaliu pasakyti, kiek žiūrovai laidoje matys mano improvizacijos. Apskritai iš manęs niekas nereikalauja sakyti visko, kas parašyta scenarijuje, tačiau nuo pagrindinės minties irgi negaliu nukrypti. Todėl į lapą teks žvilgčioti dažniau nei norėčiau – tingiu mintinai mokytis tekstą.

Vadinasi, esate nepavyzdingas laidų vedėjas?

(Juokiasi.) Žinote, turiu blogą atmintį vardams. Galiu atsiminti pačius keisčiausius dalykus: kaip veikia sudėtingiausi įrenginiai, kokiais metais koks mūšis vyko ir t.t. Tačiau atsiminti žmogaus, su kuriuo ką tik susipažinau, vardą, man – kančia. Kiekvienoje laidoje dalyvauja keturios merginos. Aš labai nejaukiai jaučiuosi, kai neprisimenu jų vardų…

Laidoje vyrai darys moterų darbus, o moterys – vyrų. Gal šiandien tarp skirtingų lyties atstovų jau galime dėti lygybės ženklą?

Na, lygybės ženklo tarp vyro ir moters dėti negalime. Moteris tobulesnė už vyrą. Laidos „Marsas prieš Venerą” dalyviai tarpusavyje nekovoja, jie tik atlieka priešingai lyčiai būdingus darbus. Pastebėjau, kad daugelį vyrams priskirtinų darbų moterys daro sėkmingiau nei vyrai moteriškuosius. Tarkim, moterys, jei reikia, gali tarnauti armijoje, gali kariauti. Vyrai gimdyti ir krūtimi maitinti kūdikio negali, – juokiasi. – Aš manau, kad moterys be reikalo dirba vyriškus darbus. Taip jos praranda savo žavesį ir apskritai, kam joms to reikia?..

O koks jums sudėtingiausias moteriškas darbas?

(Pauzė. Su kažkuo šnabždasi.) Manau, jog man sunkiausia surasti daiktus. Bet tai tikriausiai – ne darbas. O koks sunkiausias darbas? Hmmm. Tikriausiai padaryčiau bet ką. Ne, palaukit, prisiminiau – sudėtinga būtų plaukus su „bigudukais” susisukti, – juokiasi.

Arnoldai, o su kuo jūs šnabždėjotės prieš atsakydamas į klausimą?

Šnabždėjausi su žmona. Ji sakė, jog man sudėtinga atlikti visus moteriškus darbus.

Beje, o manų košę galėtumėte išvirt be žmonos patarimo?

Niekada nesu to daręs. Kam? Geriau jau kepsnį išsikepčiau. Matote, man net nešautų į galvą ją virti, juk ji neskani.

Jums neskani, o maži vaikai ją valgo…

Ai, tiesa, virti košę – moteriškas darbas! Kadangi to nedarau, todėl ir į galvą nešovė atsakyti, jog pasistengčiau dėl vaikų… – vėl juokiasi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.