Etiketėje turės būti nurodytas stiklinės taros užstato dydis

Vyriausybė patikslino pakuočių, už kurias privaloma imti užstatą, sąrašo, užstato dydžio ir užstato sistemos įgyvendinimo tvarką.

Sumažintas užstato už pakartotinio naudojimo stiklines alaus, alkoholinių ir gaiviųjų gėrimų, mineralinio vandens ir sulčių pakuotes dydis. Ligi šiol už tokios stiklinės pakuotės vienetą buvo nustatytas 0,30 Lt ir 0,35 Lt užstatas. Dabar jis sumažintas iki 0,25 Lt.

Šis pakeitimas leis suvienodinti visų trijų Baltijos šalių užstato už stiklinę tarą dydį. Latvijoje už tuščią alaus butelį imamas 0,25 Lt užstatas, Estijoje – 0,22 Lt. Jeigu Lietuvoje liktų 0,30 Lt ir 0,35 Lt užstatas, kaip buvo numatyta, šalyje pagausėtų tuščių pakuočių, už kurias turi būti grąžinamas užstatas.

Taip pat tvarka papildyta reikalavimu, kad pardavėjai, prekybos vietose parduodami gaminius, už kurių pakuotes yra nustatytas užstatas, turi užstato dydį nurodyti kainos etiketėje, o vartotojams ir gaminių naudotojams matomoje vietoje pateikti gamintojų ar importuotojų parengtą informaciją apie pakuočių, už kurias nustatytas užstatas, rūšis ir užstato dydį, pakuočių priėmimo ir užstato grąžinimo tvarką.

Patikslinus minėtą tvarką, nustatyta papildoma užstato sistemos administratoriaus pareiga informuoti pardavėjus apie pakuočių, už kurias privaloma imti užstatą, rūšis, užstato dydžius, pakuočių priėmimo ir užstato grąžinimo, pakuočių apskaitos tvarką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.