Pasaulio futbolo čempionato įdomybės

Parodytos 27 raudonos kortelės

Prancūzijos rinktinės treneris Raymondas Domenechas pasiūlė, jog futbolo rungtynėse žaidėjas turi būti nedelsiant pašalintas iš aikštės, jei yra nubaudžiamas. Anot jo, tokiu atveju nebūtų rizikos būti diskvalifikuotam.

„Manau, tokia sistema yra neteisinga, ypač atkrintamųjų varžybų etape, kadangi tai neturi reikšmės, jei esi eliminuojamas, ir sudaro sunkumų, jei žengi toliau”,- kalbėjo Prancūzijos rinktinės treneris, kurio vadovaujama komanda ketvirtadienį susitiks su Portugalija.

„Manau, būtų geriau, jei nubaustas žaidėjas būtų tuoj pat laikinai diskvalifikuotas vietoj to, kad „persineštų” kortelę į kitą mačą ir grėstų pavojus gauti diskvalifikaciją”,- savo mintį tęsė Raymondas Domenechas.

Tokia pašalinimo iš aikštės sistema egzistuoja keliose sporto šakose, tai yra regbyje, ledo ritulyje ir kt.

R.Domenechas kritikavo čempionato teisėjavimą dar anksčiau. Tuomet jis manė, jog keliuose mačuose teisėjai buvo per daug įnoringi, ir keli Prancūzijos rinktinės žaidėjai buvo nubausti ginčytinose situacijose.

Šiame Pasaulio čempionate buvo parodytas kaip niekad didelis skaičius geltonų kortelių, įvyko nemažai incidentų, susijusių su teisėjavimu. Taip pat šiame čempionate buvo pasiektas naujas rekordas – parodytos 27 raudonos kortelės.

Knyga – su žaidėjų parašais

Labdaringame aukcione internete parduodamos knygos su visų 736 čempionate žaidžiančių futbolininkų ir trenerių parašais kaina jau pasiekė 3 tūkstančius eurų.

Tinklalapyje www.soschildrensvillages.org derėtis dėl šio unikalaus leidinio bus galima iki liepos 9 d. 23 val. 59 min. Europos laiku. Surinktos lėšos bus skirtos šešių vaikų kaimų, kuriuose galės apsigyventi apie 800 benamių vaikų, statybai.

Už emocijų reiškimą – kalėjimas

Brunėjaus valdžia paskelbė taisykles, kurių sultonato piliečiai privalo laikytis, žiūrėdami pasaulio čempionato rungtynes. Tarp pagrindinių – draudimas reikšti emocijas, gerti alkoholinius gėrimus bei lažintis. Nesilaikantiems nurodymų gresia įkalinimas ir bauda.

„Pripažinti kaltais pažeidėjai bus nuteisti kalėti metus, be to, privalės sumokėti didelę baudą, – pareiškė Brunėjaus kriminalinės policijos departamento vadovas Pengas Angas Li. – Tokie pat reikalavimai buvo taikomi ir per praėjusį pasaulio čempionatą”.

Nušalinta Graikijos federacija

Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) laikinai dėl netoleruotino valdžios kišimosi į futbolą nuo tarptautinių turnyrų nušalino Graikijos futbolo federaciją (HFF).

FIFA vertinimu, Graikijos vyriausybės įtaka šalies federacijos atžvilgiu pažeidžia organizacijos nepriklausomybę ir laisvą sprendimų priėmimą.

Anksčiau FIFA buvo įspėjusi Graikijos futbolo federaciją bei pareikalavusi futbolo reikalus šalyje tvarkyti atskirai nuo politikos.

Graikijos futbolo rinktinė yra 2004 metų Europos čempionė, o po poros mėnesių pradės jau 2008 metų pirmenybių atrankos turnyrą. Burtai lėmė, jog graikai pateko į grupę kartu su Turkijos, Norvegijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Vengrijos, Moldovos bei Maltos rinktinėmis.

Traukiasi iš rinktinės

Iš Brazilijos nacionalinės futbolo rinktinės pasitraukė dar vienas ilgametis komandos futbolininkas gynėjas – Roberto Karlosas.

Apie pasitraukimą, kad baigia karjerą nacionalinėje komandoje, pranešė 31-erių metų saugas Žuninjas Pernambukanas.

R. Karlosas rinktinėje sudėtyje žaidė 128 susitikimus bei pelnė 10 įvarčių.

„Mano istorija rinktinėje baigėsi. Laikas užleisti vietą jaunimui. Galiu perduoti savo šeštuoju numeriu pažymėtus marškinėlius tam, kas galėtų tęsti mūsų pergalingas tradicijas”,- sakė 1998 metų planetos pirmenybių sidabro medalininkas bei 2002 metų pasaulio futbolo čempionas.

Nugalėtojos titulą gynusi Brazilijos vienuolikė šeštadienį pasaulio futbolo čempionato Vokietijoje ketvirtfinalio mačą 0:1 pralaimėjo Prancūzijai bei pasitraukė iš kovos dėl apdovanojimų.

Lenkai keičia trenerį

Lenkijos futbolo rinktinę kviečiamas treniruoti Trinidado ir Tobago futbolininkams pasaulio pirmenybėse vadovavęs olandas Leo Benhakeris.

Po nesėkmingo kaimyninės rinktinės pasirodymo Vokietijoje prasidėjo intensyvios naujo rinktinės trenerio, kuris pakeistų pareigas paliekantį Pavelą Janą, paieškos.

Tuo metu Lenkijos premjero nurodymu šalies futbolo sąjungos pastarųjų metų veiklą tirs valstybės kontrolė. Tarp įtariamųjų korupcija Lenkijos futbole jau apie 20 asmenų – klubų vadovai, treneriai, teisėjai ir futbolininkai.

Čempionate – 129 traumos

Griežtesnės teisėjų bausmės už šiurkštų žaidimą ir smūgius alkūne jau davė savo vaisių.

Planetos pirmenybėse Vokietijoje fiksuojama kur kas mažiau žaidėjų traumų nei prieš ketverius metus vykusiame čempionate.

FIFA medicinos tarybos vadovo Jiri Dvorako teigimu, per 58 čempionato rungtynes futbolininkai gavo 129 traumas, t.y. 2,2 traumos per mačą.

2002 metais per visas 64 dvikovas užfiksuota 171 trauma – beveik po tris per rungtynes.

Profesorius akcentavo, kad gerokai sumažėjo galvos traumų: Vokietijoje tai pasitaikė 11 sykių, iš jų – vienas smegenų sukrėtimas.

Prieš ketverius metus futbolininkai gavo 25 galvos traumas, iš kurių keturiais atvejais žaidėjams buvo sukrėstos smegenys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.