NBA žaidėjai pradžiugino vaikų namų auklėtinius

Ž.Ilgauskas rado puikią progą sugrįžti į vaikystės vietas

Vakar Pagynės vaikų namuose tarp mažųjų jų gyventojų vaikščiojo tikri milžinai – Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjai, kurie dalyvavo šios lygos programoje „NBA pagalba”. Krepšininkai apžiūrėjo už NBA ir Žydrūno Ilgausko pinigus suremontuotas vaikų namų patalpas.

Aplankė septyni krepšininkai

Pagynėje apsilankė pagrindinės Lietuvoje vykusios NBA tarptautinės stovyklos „Krepšinis be sienų” žvaigždės – Žydrūnas Ilgauskas, Šarūnas Jasikevičius, Linas Kleiza, Darius Songaila, taip pat lygoje žaidžiantys gruzinas Zaza Pačulija bei Haičio atstovas Samuelis Dalembertas.

Su jais atvyko NBA viceprezidentė Kim Bohuny. Taip pat buvo pakviesti Ž.Ilgausko tėvai Mečislovas ir Antanina.

Krepšininkus ir NBA atstovų būrį vaikai pasitiko liaudiškomis dainomis, duona ir kaimiška gira. Pirmasis pro vartus į kiemą įėjo Ž.Ilgauskas su žmona Dženifer. „Labai skanu”, – gurkštelėjęs įvertino krepšininkas. Giros ragavo ir kiti žaidėjai.

Svečiai buvo pasodinti saulės atokaitoje ant kėdžių. „Karšta, bet Klivlende, kur drėgna, būna dar karščiau”, – pastebėjo Ž.Ilgausko tėvas.

Vaikų namų direktorė Virginija Nutautienė padėkojo Ž.Ilgauskui ir NBA už paramą. Vaikai svečiams padovanojo pačių darytas medžiagines bitutes bei molinius ąsotėlius, o NBA viceprezidentei K.Bohuny įteikė ir vaikų namų auklėtinių įrėmintą nuotrauką.

Išbučiavo viceprezidentę

Ž.Ilgauskas savo ruožtu dėkojo vaikų namų direktorei, „be kurios ši šventė nebūtų įvykusi” ir NBA atstovams. „Taip pat viceprezidentei K.Bohuny, kuri kaip savo vaikais rūpinasi visais į NBA atvykstančiais užsieniečiais”, – sakė krepšininkas.

Jis pasakojo, kad visas vaikystės vasaras praleido šiose vietose, nes maždaug 2 kilometrai nuo dabartinių vaikų namų gyveno jo seneliai. „Kai sužinojau, kad NBA su pagalbos programa atvyks į Lietuvą, pamaniau, kad šie namai būtų geriausia vieta pagalbai. Tikiuosi, kad mūsų pagalba praskaidrins vaikų nuotaiką”, – sakė Ž.Ilgauskas.

Krepšininkui ir NBA padėkojo Kauno rajono meras Leonardas Gineika ir administracijos direktorius Valerijus Makūnas, kurie ponią K.Bohuny išbučiavo į abu skruostus. Viešnia buvo apjuosta tautine juosta. „O, „Mis Amerika”, – pajuokavo gruzinas Z.Pačulija. Visi krepšininkai buvo pagerbti ąžuolo lapų vainikais.

Kaip sakė vaikų namų direktorė Virginija Nutautienė, padėti šiai įstaigai nutarta po Ž.Ilgausko tėvo apsilankymo. „Suremontuotas vaikų žaidimų kambarys, įrengti santechniniai mazgai, padarytas gražus įėjimas. Kad tai būtų įgyvendinta, padėjo ir krepšinio agentas Virginijus Bulotas”, – sakė ji. Vaikų globos namuose, kurie atidaryti 1995 metais, šiuo metu gyvena 40 vaikų. Jie įsikūrė sename darželio pastate.

„Lietuvai labai pasisekė, kad NBA čia atvažiavo. Kitos šalys taip pat laukia, tačiau…”, – sakė M.Ilgauskas. Jis prižiūrėjo, kaip NBA ir Ž.Ilgausko skirti pinigai (iš viso apie 50 tūkstančių dolerių) buvo panaudoti.

Vaikams skaitė knygą

Krepšininkai apžiūrėjo suremontuotas patalpas. Ž.Ilgauskas buvo pasodintas ant lovos ir jo paprašyta vaikams paskaityti knygą. Šiek tiek nustebęs aukštaūgis atsivertė knygą apie Mikę Pūkuotuką ir beveik pusvalandį ją skaitė. Jis ant kelių pasisodino trejų metukų Austėją. Kai mergaitė užsimanė gerti, jai vandens iš buteliuko padavė Ž.Ilgausko žmona Dženifer. „Kauno dienos” paklaustas, kada pasakas skaitys savo vaikams, krepšininkas sakė, kad ilgai to nelauksiąs.

Š.Jasikevičius vaikams demonstravo kompiuterių galimybes, džiaugėsi, kai vienas berniukas ant ekrano užrašė „Šaras”. Juodaodis S.Dalembertas apgailestavo, kad kompiuteris nebuvo prijungtas prie interneto. „Tada jau viską parodyčiau, ką su juo galima veikti”, – nusijuokė jis.

Paskui lauke vaikai su krepšininkais išbandė rankos taiklumą mesdami baudas. Geriausiai sekėsi Ž.Ilgauskui, kuris pataikė visus penkis metimus. Vaikų konkursą laimėjo Elvis, pataikęs tris kartus iš penkių bandymų. Vėliau svečiai lauke vaišinosi užkandžiais, saldumynais, gira.

„Esu užaugęs šeimoje, kurioje buvo abu tėvai, todėl man čia neįprasta. Man labai malonu padėti vaikams, kuriems reikia pagalbos. Šioje programoje krepšinis nėra svarbiausia”, – sakė L.Kleiza.

Amerikiečiai pageidavo griežtos tvarkos

Vaikų namai buvo pasirengę garbingų svečių sutikimui: veja nupjauta, visur prisodinta žydinčių gėlių, pastatas, tvora ir veja papuošti užrašais NBA. Pastato viduje sienos buvo išklijuotos į svečius atvykusių krepšininkų plakatais.

Vaikų namuose nuo ryto šeimininkavo NBA atstovai. Jie kruopščiai tikrino kiekvieną kampelį, vaikus į vietas sustatė vos ne centimetro tikslumu. Šventės išvakarėse vaikų namuose vyko renginio repeticija, kurioje buvo suderintos smulkmenos, nepalikta vietos saviveiklai.

Šalia įstaigos ir už jos ribų budėjo keli saugos tarnybos vyrukai. „Nežinau, ką čia turime saugoti. Bet NBA atstovai griežtai pasakė, kur stovėti ir kur žiūrėti”, – šypsojosi vienas vyrukas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.