Raiteliai išsidalijo titulus

J. Linarto jojimo paslaugų centre baigėsi tris dienas trukęs atviras Lietuvos konkūrų čempionatas „Buddelei” taurei laimėti, kuriame dalyvavo beveik du šimtai raitelių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos bei Vokietijos.

Lietuvos čempionu tapo klubo „Audruvis” atstovas Kostas Gaigalas su Kantona M pavadintu žirgu. Jis 11 kliūčių įveikė per trumpiausią laiką ir surinko mažiausiai baudos taškų. Vicečempiono titulą iškovojo vilnietis Stasys Jasas su Komfortu, trečias liko Žagarės žirgyno raitelis Rimantas Babrauskas su „užsieniete” Lets go star.

„Buddelei” meistriškumo taurė iškeliavo į Vokietiją. Ją laimėjo šios šalies raitelis Tjarkas Nagelis su Pikeur Felice pavadintu vardu. Šioje rungtyje vicečempionu tapo Lietuvos čempionato trečiosios vietos laimėtojas R. Babrauskas su tuo pačiu žirgu, surinkęs vos vienu baudos balu mažiau nei Benas Gutkauskas su Re Dakota MDM, kuris liko trečias.

Be atvirojo čempionato bei „Buddelei” meistriškumo taurės varžybų, raiteliai kovojo žirgų stiliaus, dviejų fazių, „Masters” bei paguodos konkūruose – iš viso vienuolikoje rungčių, kurių dalyviai susiskirstė pagal amžiaus grupes (jaunimo – iki 18 metų ir mėgėjų – per 40 metų) bei jojantys poni žirgais. Beje, šiais metais pirmą kartą varžytasi ir atskirose – žirgų amžiaus įskaitose.

Kai kuriose jų neblogai pasirodė pajūrio atstovai. Žydrūnui Garbeniui sekėsi rungtyniaujant su keturmečiais žirgais – jaunų žirgų čempionate jis su Sanremo tapo vicečempionu. Žirgų stiliaus persirungimo mažajame finale jis dalyvavo su kitais žirgais – Sharon ir Perizval. Su pirmuoju šioje rungtyje jis užėmė pirmą, su antruoju – trečią vietas.

Persirungimo rungties finale Ž. Garbenis jėgas išbandė taip pat su dviem žirgais. Su Mėnuliu užimta antroji, su Sanremo – trečioji vieta.

Jo komandos draugas Ričardas Vismeris su penkerių metų amžiaus Artego žirgų stiliaus persirungimo mažajame finale taip pat užėmė pirmąją vietą.

Na, o viena perspektyviausių raitelių šalyje klaipėdietė Karolina Vasiliauskaitė su savo žirgu Virusu jaunimo konkūrų varžybose užėmė trečiąją vietą.

Varžyboms teisėjavo patyrę arbitrai iš Vokietijos Makas Kolis bei Jurgenas Eršas, bei lietuvis Vytautas Poznianskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.