Iš ringo – su tautinės olimpiados medaliais

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro lengvosios atletikos manieže vyko IV Lietuvos tautinės olimpiados finalinės bokso varžybos. Net penki panevėžiečiai, trenerių Juliaus Kibo, Petro Prokofjevo ir Aleksandro Laučenkovo auklėtiniai, siekė pačių akščiausių apdovanojimų.
Pirmasis tai padaryti pabandė panevėžietis Vitalijus Ochramenko. Deja, šiam boksininkui, kovojusiam svorio kategorijoje iki 51 kilogramo, finalinė dvikova susiklostė labai nesėkmingai, ir jau antrajame raunde teisėjai jo varžovui paskyrė pergalę aiškia persvara.

Svorio kategorijoje iki 54 kilogramų panevėžietis Vytautas Ulys patvirtino savo meistriškumą. Tris kartus Lietuvos čempionas, du kartus šalies vicečempionas ir praėjusios Lietuvos tautinės olimpiados nugalėtojas be vargo ir vienbalsiu teisėjų sprendimu ir šį kartą pasipuošė nugalėtojo aukso medaliu.

Labai keistai klostėsi pasvaliečio Aurimo Naudžiaus ir šiauliečio Arūno Samuolio dvikova. Pirmajame raunde teisėjas net buvo priverstas įspėti abu boksininkus. Aiškiai meistriškumu savo varžovą pranokstantis pasvalietis antrajame raunde jau po kelių įspūdingų smūgių privertė savo varžovo trenerį nutraukti dvikovą.

Svorio kategorijoje iki 60 kilogramų panevėžietis Salvijus Jaloveckas dvikovoje su pasvaliečiu Mantu Balčiausku po dviejų pirmųjų raundų pirmavo, tačiau kituose dviejuose atrodė jau labai pavargęs. Atidavęs pasvaliečiui iniciatyvą, šią finalinę kovą pralaimėjo. Pasak trenerio J.Kibo, S.Jaloveckas tiesiog nespėjo pasiruošti tokiam rimtam išbandymui, nes laikė egzaminus.

Labai įdomi kova žiūrovų laukė boksininkų dvikovoje svorio kategorijoje iki 69 kilogramų. Į ringą užkopė pasaulio jaunių antrosios vietos, Europos jaunių trečiosios vietos laimėtojas vilnietis Eduardas Špakovas ir pasvalietis Simas Jakubaitis. Nors varžovas turi įspūdingų titulų, pasvalietis visus keturis raundus kovojo kaip lygus su lygiu, ir tik paskutinės varžovo tikslios atakos nulėmė jam Lietuvos tautinės olimpiados čempiono titulą.

Įnirtinga finalinė dvikova vyko ir svorio kategorijoje iki 81 kilogramo. Panevėžietis Vaidas Balčiauskas priėmė varžovo iš Kėdainių Artūro Tkaličiaus iššūkį – atvirą boksą. Panevėžietis laimėjo šią kovą.

Panevėžietis Grigas Keršys, kovojęs svorio kategorijoje iki 91 kilogramo, savo varžovo Aleksandro Beleziūno iš Vilniaus taip ir neišvydo. Vilnietis atsisakė kovoti finale, tad panevėžiečiui be kovos atiteko čempiono titulas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.