D.Budrevičienė laimėjo bylą prieš Krekenavos agrofirmą

Panevėžio miesto apylinkės teismas pirmadienį pripažino Dalios Budrevičienės atleidimą iš darbo neteisėtu ir priteisė jai pinigines išmokas.

D.Budrevičienės ir advokato ieškiniu buvo prašoma pripažinti bendrovės „Krekenavos agrofirma” darbo sutarties su D.Budrevičiene nutraukimą kovo 24-sios įsakymu neteisėtu.

Buvo prašoma priteisti ieškovei dviejų mėnesių jos vidutinio darbo užmokesčio dydžio, t.y., 1 tūkst. 116,10 litų, išeitinę išmoką bei vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš darbo dienos kovo 24-sios iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos, už vieną pravaikštos mėnesį skaičiuojant 558 litus 5 centus, o už vieną pravaikštos darbo dieną skaičiuojant – 27 litus 9 centus.

Teisėja Zina Mickevičiūtė patenkino ieškovės reikalavimus, įskaitant reikalavimą pripažinti atleidimą iš darbo neteisėtu.

Sprendimas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Krekenavos agrofirmos direktorius L.Grikšas taip kreipėsi į Kėdainių rajono apylinkės teismą kaltindamas D.Budrevičienę šmeižtu. Asmuo, pripažintas kaltu dėl šmeižto, gali būti nubaustas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Savo skundu L.Grikšas kaltina D.Budrevičienę dėl to, kad ji žiniasklaidai papasakojo apie susitikimą su direktoriumi jo kabinete ir tame pasakojime aiškino, kad pajuto psichologinį smurtą ir grasinimus.

Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho šeimai priklausančios Krekenavos agrofirmos vadovai šią moterį atleido iš darbo apkaltinę ją šiurkščiu darbo drausmės pažeidimu.

Valstybinė darbo inspekcija jau anksčiau nurodė, kad Panevėžio skyriaus pareigūnai, tirdami D.Budrevičienės atleidimo iš darbo procedūrinius klausimus, netinkamai įvertino kai kurias materialiąsias ir procesines Darbo kodekso nuostatas. Atleidžiant iš darbo už tariamus šiurkščius darbo drausmės pažeidimus Krekenavos agrofirmos darbuotoją Dalią Budrevičienę buvo pažeista drausminės nuobaudos skyrimo procedūra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.