Klaipėdoje prasideda istorinė tarptautinė vasaros stovykla

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, tęsdamas daugiametę tradiciją pagal programą „Pokario istorija jaunimui”, organizuoja tarptautinę istorinę vasaros stovyklą vyresniųjų klasių moksleiviams. Programa siekia patraukliomis jaunimui formomis perteikti istorines žinias apie rezistenciją, jos struktūrą bei sudėtingą pokario laikotarpį.

Liepos 3-9 dienomis organizuojama stovykla „Kęstučio apygarda”, kuri vyks Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomajame batalione. Stovykloje dalyvauja nacionalinio tradicinio rašinio, piešinio ir dainos konkurso „Lietuvos kovų už laisvę bei netekčių istorija” nugalėtojai iš įvairių Lietuvos mokyklų bei dalyviai iš Lenkijos, Kaliningrado srities ir Ukrainos.

Stovyklai vadovaus Ateitininkų federacijos nariai. Stovyklautojai bus padalinti į būrius ir pavadinti pokaryje veikusios „Kęstučio apygardos” rinktinių, būrių vardais.

Stovyklos metu dalyviai dainuos prie laužo, važiuos į ekskursijas po apygardą, eis į naktinį žygį, susitiks su įdomiais žmonėmis.

Liepos 4 d. 14.00 val. įvyks iškilmingas stovyklos atidarymas. Stovyklautojai dainuos konkurso dainas, parodys būrių prisistatymus, dalyvaus ginkluotės parodoje, mokysis rikiuotės pagrindų.

Liepos 8 d. 14.00 val. įvyks iškilmingas stovyklos uždarymas. Susipažinusiems ir susidraugavusiems stovyklautojams bus įteiktos atsisveikinimo dovanos ir sakomi padėkos žodžiai, o mokiniai ir jų vadovai parodys savo talentus ir būrelių vaidinimus.

Į stovyklą kviečiami Klaipėdos apskrityje gyvenantys istorinių įvykių liudininkai bei mokytojai, kurie pravestų įdomius meninius ar kultūrinius užsiėmimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.