Kaune triumfavo V. Alekna

Kaip ir buvo tikėtasi šeštadienį Kaune vykusiose lengvosios atletikos varžybose „EAA Permit Meeting Kaunas 2006” disko metimo sektoriuje nuo pirmųjų bandymų lyderio pozicijų neužleido Virgilijus Alekna. Geriausias legendinio Lietuvos disko metiko bandymas buvo penktasis iš šešių galimų. V. Alekna diską nusviedė 68.95 m ir užsitikrino aukso medalį. „Džiaugiuosi geru oru, puikiom sąlygom ir dėkoju publikai iš šiltą palaikymą. Deja nepavyko pasiekti, ko tikėjausi ir labai norėjau”, – apgailestavo V. Alekna. Prieš varžybas Lietuvos disko metikas tikėjosi pagerinti pasaulio rekordą, kuris priklauso Vokiečiui Jurgenui Schultui (74.08). Antrasis disko metimo rungtyje liko Vokietis Larsas Riedelis (65.39), trečiasi – Vengras Rolandas Varga (64.06). V. Aleknai buvo įteikta Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus taurė, kaip geriausią rezultatą šiose varžybose pasiekusiam lietuviui sportininkui.

Po „EAA Permit Meetin Kaunas 2006” varžybų, Lietuvos sąskaitoje puikuojasi šeši medaliai. Nuo pirmųjų varžybų akimirkų žiūrovai S. Dariaus ir S. Girėno stadione galėjo džiaugtis mūsų sportininkų pergalėmis. Pirmąjį medalį varžybose į Lietuvos sąskaitą įrašė ietės metikė Indrė Jakubaitytė užėmusi antrąją vietą (54.48). Lengvaatletė savo rezultatu nebuvo patenkinta, kadangi jis šiek tiek žemesnis nei jos šio sezono rezultatas (58.89) ir asmeninis rekordas (60.59). „Mažas rezultatas, nieko negaliu kaltinti tik save. Tikiuosi, jog kitose varžybose seksis geriau. Linkiu sėkmės kitiems Lietuvos sportininkams”, – po apdovanojimo ceremonijos sakė I. Jakubaitytė.

Žiūrovus puikia kova dėl aukščiausių apdovanojimų nustebino jaunoji sprinterė iš Klaipėdos, Lina Grinčikaitė, kuri 100 m distancijoje pasiekė asmeninį rekordą (11.54) ir užėmė antrąją vietą. „Puiku, kad šiandien pavyko pagerinti savo asmeninį rezultatą. Tam dar nesiruošiau ir nesitikėjau. Planavau tai padaryti Pasaulio čempionate”, – sakė L. Grinčikaitė. Aukso medalį 100 m rungtyje laimėjo sprinterė iš Rusijos Yevgenia Polyakova (11.45), antrąją – Nigerijos sportininkė Endurance Ojokolo (11.55).

Lietuvos sportininkai Kaune pasiekė keturis asmeninius rekordus: Lina Grinčikaitė užėmė antrąją vietą (11.54), Mindaugas Pukštas 3000 m kliūtinio bėgimo rungtyje buvo trečias (8:35,95), Giedrius Mačėnas liko šeštas (14:49), šuolio į tolį rungtyje Dovilė Tonskytės užėmė septintą vietą (6.10). „EAA Permit Meeting Kaunas 2006” metu buvo pagerinti aštuoni asmeninia rekordai, aštuoniolika – sezono, du nacionaliniai rekordai.

„EAA Permit Meeting Kaunas 2006” varžybų metu buvo išdalinta 12 medalių komplektų. Daugiausiai jų namo parsivežė Latvijos sportininkai: tris aukso, vieną sidabro ir tris bronzos. Neįveikiami kaimyninės šalies sportininkai buvo vyrų ietės metimo rungtyje, kurioje latviai pasidalino visas tris prizines vietas. Po šešis medalius pasidalino sportininkai iš Lietuvos (vienas aukso, trys sidabro ir du bronzos) ir Rusijos (keturi aukso, vienas sidabro ir bronzos).

Visus nustebino moterų šuolio į tolį rungties rezultatai. Rungties lyderė, IAAF „Aukso lygos” absoliuti nugalėtoja, šių metų pasaulio uždarų patalpų čempionė, rusė Tatjana Kotova (6.71) nusileido savo kraštietei Natalijai Lebusovai (6.72), tačiau abi sportininkės pagerino šio sezono asmeninius rezultatus.

3000 moterų kliūtinio bėgimo rungtyje buvo užfiksuotas geriausias rezultatas Lietuvoje, kurį pasiekė sportininkė iš Italijos Marzena Michalska (9:54,71), taip pat 110 barjerinio bėgimo čempionas iš Latvijos Stanislav Olijar (13.25) pasiekė geriausią rezultatą užfiksuotą S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Kitus varžybų „EAA Permit Meeting Kaunas 2006” rezultatus galima rasti varžybų interneto svetainėje www.kaunas2006.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.