„Baltoji gulbė” pasveikino festivalį

Vakar V.A.Mocarto gimimo 250-osioms metinėms skirtu koncertu Kauno rotušėje prasidėjo muzikos šventė

Penktąjį tarptautinį muzikos festivalį „Operetė Kauno pilyje” pradėjo koncertas, skirtas Volfgango Amadėjaus Mocarto gimimo 250-osioms metinėms.

Genialiojo kompozitoriaus muzika Kaune nėra reta viešnia, jos ignoruoti tiesiog neįmanoma: per 35-erius savo gyvenimo metus jis paliko daugiau kaip 600 kūrinių, tikrų šedevrų. Šiandien vargu ar rasis žmogus, bent kartą negirdėjęs jo sukurtos serenados „Mažoji nakties muzika” ar nuotaikingo „Turkų maršo”. Klausytojus jaudina opera „Don Žuanas”, paskutinysis opusas „Requiem”.

Iškilminga rimtimi alsuojanti puošni didžioji Rotušės salė svetingai sutiko pavakare besirenkančius populiarius atlikėjus, kviestinę publiką. Susirinkusiuosius vienijo laikui nepavaldūs V.A.Mocarto kūriniai, geros kloties festivaliui linkėjo jo globėjas miesto meras Arvydas Garbaravičius, festivalio svečiai, rėmėjai.

Kauno muzikinio teatro solistai Rūta Zaikauskaitė, Gitana Pečkytė ir Kęstutis Alčauskis dainavo arijas iš V.A.Mocarto „Figaro vedybų”. Žiūrovai prisimena, kad tai – opera, kuri daug metų puikavosi Kauno scenoje. Šiuos prisiminimus pratęsė solistės Nomeda Vilkanauskaitė ir Kristina Siurbytė, padainavusios arijų iš šmaikščios operos „Visos jos tokios”. Publika šiltai sutiko vienos gražiausių kompozitoriaus kūrinių – operos „Mažoji burtų fleita” ariją, atliekamą Živilės Lamauskienės, populiariąsias arijas iš „Don Žuano” dainavo Raimondas Baranauskas ir Andrejus Bestčastnas, kuris, beje, yra visų festivalio „Kauno pilyje” koncertų režisierius. Jo žodžiais, būti tokio renginio režisieriumi – didelė garbė ir rimtas kūrybinis išbandymas.

„Norėjome, kad visi penki festivalio koncertai, vyksiantys Kaune prie Muzikinio teatro, prie pilies ar Druskininkų centrinėje aikštėje praskaidrintų žmonių nuotaiką, padovanotų jiems džiaugsmo, koks būna girdint žinomas, mėgstamas melodijas iš operų, operečių, miuziklų, kino filmų, o solistus, muzikantus patikintų, kad jų talentas reikalingas žmonėms”, – teigė A.Bestčastnas.

Svečiai iš Prancūzijos – žinomas pianistas Filipas Žiuzjanas (Philippe Giusiano) ir Sorbonos universiteto doktorantė pianistė Indrė Eugenija Želvytė grojo V.A.Mocarto sonatą keturioms rankoms – vieną tų, kuriuos vienuolikmetis kompozitorius grojo su ne mažiau talentinga savo sesute Nanerl ir stulbino savo meto didžiūnus Anglijoje ir Prancūzijoje. Taip Kaune buvo pagerbtas didysis šių metų jubiliatas V.A.Mocartas.

Šįvakar festivalio „Operetė Kauno pilyje” dalyviai koncertuoja Druskininkuose, o rytoj – skvere prie Kauno muzikinio teatro.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.