Lengvaatlečiai Kaune tikisi aukštų rezultatų

Lietuvos sportininkams teks konkuruoti su pajėgiais varžovais

Šiandien Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, vyksiančiose Europos lengvosios atletikos asociacijos (EAA) „Permit Meeting” kategorijos komercinėse varžybose aukštų rezultatų tikisi ne vien Lietuvos rinktinės lyderiai, bet ir užsienio sportininkai.

Bėgikei patiko Ąžuolyno parkas

„Manau, kad ne tik man pavyks čia pagerinti asmeninį šio sezono rekordą. Sėkmės linkiu ir savo varžovėms, ir kitų rungčių atstovams”, – vakar „Kauno dienos” korespondentui sakė 2005 metų Europos uždarų patalpų pirmenybių prizininkė, 800 m bėgikė Natalija Cyganova.

Rusijos lengvaatletė – viena iš daugiau nei šimto „Permit Meeting” dalyvių, vakar jau išmėginusių Kauno stadiono bėgimo takelius, šuolių bei metimų sektorius.

„Labai jauki, kompaktiška varžybų arena. Tai, kad šalia jos yra parkas – didelis privalumas, ypač džiuginantis mane, vidutinių nuotolių bėgikę, nes jame galėsiu ramiai pasirengti pagrindiniam startui”, – įspūdžiais apie pirmąją treniruotę pasidalijo N.Cyganova.

Šiemet 800 m nubėgusi per 1 min. 58,27 sek., Rusijos atletė bus šios rungties, kurioje jėgas taip pat išmėgins ir keturios Lietuvos lengvaatletės, favoritė.

Vilniečių Irinos Krakoviak (2:03,38) ir Ainos Valatkevičiūtės (2:08,13) bei šiauliečių Rasos Drazdauskaitės (2:07,41) ir Eglės Balčiūnaitės (2:10,41) laukia sunki kova ne tik su N.Cyganova, bet ir kita Rusijos bėgike Jevgenija Zolotova (2:00,10), kanadiete Eimi Teteris (2:00,21), ukrainiete Tamara Tverdostup (2:01,62).

Lenkas jau tapo rekordininku

Disko metikų varžybose, kuriose dukart olimpinis bei pasaulio čempionas Virgilijus Alekna ketina viršyti 70 metrų ribą, dideles viltis puoselėja lenkas Piotras Malachovskis.

Užvakar Malagoje (Ispanija) pasibaigusiose Europos taurės varžybose Lenkijos sportininkas nusviedė įrankį 66 metrus 21 centimetrą bei pagerino savo šalies rekordą. P.Malachovskis aplenkė penkiskart pasaulio čempioną vokietį Larsą Rydelį (63,47 m).

S.Dariaus ir S.Girėno stadione dėl prizinės vietos taip pat kovos olimpinis vicečempionas vengras Zoltanas Kovagas. Jam priklauso antrasis rezultatas pasaulyje šį sezoną (69,95 m).

Iš Malagos į Kauną atvyko ir pasaulio vicečempionė bei Atėnų olimpiados prizininkė, planetos uždarųjų patalpų pirmenybių nugalėtoja rusė Tatjana Kotova, Europos taurės šuolių į tolį varžybose pasiekusi asmeninį šio sezono rekordą – 6,67 m.

800 m distancijoje pagrindiniais Lietuvos olimpiečio iš Kelmės Mindaugo Norbuto (1:48,96) varžovais bus italas Livijas Skijandra (1:47,35), britai Džimis Votkinsas (1:46,33) ir Džeimsas Nasratas (1:48,59), vengras Davidas Takačas (1:48,65), tačiau dėl traumos, patirtos Malagoje, nestartuos Europos uždarų patalpų čempionas Dmitrijus Bogdanovas.

Sprinterių gretose – trys JAV atstovai

100 m bėgimo dalyvių gretose užregistruoti net šeši Lietuvos sportininkai, tačiau pirmiausiai jiems teks įveikti pusfinalio barjerą.

Tikimasi, kad kuriam nors mūsiškių – kauniečiams Andriui Kačėnui (geriausias šio sezono rezultatas – 10,69 sek.), Dainiui Šerpyčiui (10,81), Martynui Jurgilui (10,90) ar Andriui Gricevičiui (11,04), alytiškiui Ryčiui Sakalauskui (10,69) ar klaipėdiečiui Deividui Šeferiui (11,04) – pavyks susigrumti finale su amerikiečiais Entoniu Buchananu (10,20) ir Ernestu Viginsu (10,20), brazilu Visente de Lima (10,22), vengru Gaboru Dobošu (10,29) ar lenku Pšemyslavu Rogovskiu (10,44).

Tarp moterų šios rungties favoritėmis bus britė Laura Terner (11,38) ir rusė Jevgenija Poliakova (11,56). Į prizininkių gretas pretenduos Europos jaunimo čempionato prizininkė klaipėdietė Lina Grinčikaitė (11,62). Kaune startuoti rengiasi ir amerikietė Nikolė Vitmen (11,94).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.