Geriausi jaunieji Europos krepšinio talentai susirinks Lietuvoje

Birželio 30 – liepos 3 d. Lietuvoje NBA žaidėjai ir treneriai jaunuosiems Europos krepšinio talentams padės tobulinti savo gabumus krepšinio aikštelėje, taip pat skatins juos ir Lietuvos jaunimą rinktis sveiką gyvenimo būdą, perspės apie AIDS/ŽIV keliamus pavojus. 18 metų ir jaunesnius žaidėjus iš 27 Europos šalių atrinko FIBA ir NBA pagal įvairių valstybių krepšinio federacijų rekomendacijas ir pasiūlymus. Lietuvoje tokia stovykla vyks pirmą kartą ir bus surengta Š.Marčiulionio Krepšinio Akademijoje, o dalyvių „Visų žvaigždžių” rungtynės bus žaidžiamos Kaune.

Lietuviai NBA „Visų žvaigždžių” rungtynių dalyvis ir „Cavaliers Cavaliers” vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas, „New Orleans/OKC Hornets” gynėjas Arvydas Macijauskas, „Chicago Bulls” puolėjas Darius Songaila bei kiti žinomi NBA žaidėjai šioje stovykloje taps krepšinio treneriais. Prie jų prisijungs tautiečiai Šarūnas Jasikevičius („Indiana Pacers”) ir Linas Kleiza („Denver Nuggets”) bei gruzinas Zaza Pačulija („Atlanta Hawks”) ir Haičio atstovas Samuelis Dalembertas („Philadelphia 76ers”), kuriam tai bus jau šeštoji „KBS” stovykla. Kartu su šiais NBA žaidėjais stovykloje krepšinio paslaptimis ir patirtimi dalinsis NBA klubų treneriai Herbas Brownas („Atlanta Hawks”), Melvinas Huntas („Cleveland Cavaliers”), Ryanas Kruegeris („New Jersey Nets”) ir Russellas Turneris („Golden State Warriors”). Stovyklos direktorius – daugiau nei 25 metų trenerio patirtį turintis Marinas Sedlačekas iš Serbijos ir Juodkalnijos.

Nuo 2001 m., kai buvo surengta pirmoji „KBS” stovykla, jose jau dalyvavo daugiau nei 120 NBA lygos žaidėjų ir trenerių iš 29 lygos komandų, kurie dirbo su daugiau nei 700 jaunųjų krepšininkų iš beveik 100 pasaulio valstybių. Per tą laiką NBA nariai ir jaunieji sportininkai nukeliavo daugiau nei 130 milijonus kilometrų, surengta seminarų ir visuomeninės labdaros akcijų, kurių bendra trukmė sudarė daugiau nei 1 milijoną valandų. Šiais metais be stovyklos Lietuvoje, birželio 8-11 d. „Krepšinio be sienų” dalyvius matys Šanchajus (Kinija), liepos 17-20 stovykla pirmą kartą pasieks Puerto Riką, o rugsėjo 6-10 dienomis ji vėl sugrįš į Johanesburgą (Pietų Afrikos Respublika).

Oficialūs „KBS” partneriai – bendrovės „Lufthansa”, „Nike” ir „Spalding”. „Nike” ir šiais metais vėl aprūpins stovyklos dalyvius sportine apranga ir avalyne. „Lufthansa” bus oficiali stovyklos avialinija.

„NBA ir FIBA vėl sukvietė perspektyviausius Europos krepšinio žaidėjus į stovyklą, kurioje jie gaus ne tik jų karjerai, bet ir gyvenimui svarbias pamokas”, – teigia „NBA Europe” vykdančioji direktorė Becky Black. – Padedami mūsų parnerio, Jungtinių Tautų Vaikų Fondo (UNISEF), mes sieksime įdiegti jiems naudingų žinių apie sveiką gyvenimo būdą”.

„Per keletą metų „Krepšinio be sienų” stovyklos bene svarbiausiu tokio tipo renginiu Europoje, – teigė FIBA Vystymo skyriaus vadybininkas Zoranas Radovičius. – Džiaugiamės, kad šiais metais stovykla pirmą kartą atvyksta į Lietuvą, kur mes vėl matysime ne tik perspektyviausius Europos žaidėjus, bet ir tęsime labdaringą bei visuomeninę veiklą, reklamuodami sveiką gyvenimo būdą ir įspėdami apie ŽIV/AIDS keliamą pavojų”.

„Krepšinis be sienų” stovykloje jaunieji Europos krepšininkai ne tik tobulina savo įgūdžius aikštėje, bet ir daugiau sužino apie kilnaus žaidimo principus, treniruočių reikšmę, geriau suvokia komandinio žaidimo prasmę, – sakė „Nike Inc.” Pasaulinio krepšinio padalinio vadybos direktorius George‘as H.Ravelingas. – Šie dalykai yra labai svarbūs jauniems žaidėjams ir turės didžiulę reikšmę jų tolimesniame gyvenime ir akštėje, ir už jos ribų. Mes didžiuojamės, kad kartu su NBA ir FIBA galime prisidėti prie tokių vertybių propagavimo”.

Stovyklos dalyviai bus padalinti į komandas, nepriklausomai nuo sportininkų rasės ir tautybės. Kiekvieną dieną jiems bus rengiami seminarai, kuriuose NBA žaidėjai ir treneriai kalbės su jaunaisiais sportininkais įvairiomis sporto, sveiko gyvenimo būdo temomis. Seminarus apie ŽIV/AIDS keliamą pavojų ir prevenciją NBA rengs kartu su šių programų partneriu – „Jungtinių Tautų Vaikų Fondu” (UNISEF) – didžiausia nevyriausybine pagalbos vaikams organizacija pasaulyje ir Lietuvos AIDS centru. Stovyklos metu bus surengtos labdaros akcijos, kurių metu NBA ir FIBA vaikų namams ir mokykloms, kitoms visuomeninėms organizacijoms dovanos krepšinio kamuolių, kitą sporto inventorių bei atnaujins vieną lauko krepšinio aikštę.

Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje „Krepšinis be sienų” stovykla bus surengta pirmą kartą. 1992 m. įkurtos krepšinio mokyklos tikslas buvo ne tik padėti jauniems žmonėms tobulinti savo įgūdžius krepšinio aikštėse, bet ir įgyti daugiau žinių įvairiose gyvenimo sferose. Įvertindama mokyklos reikšmę Lietuvos ir Europos krepšiniui, mokyklos dešimtmečio jubiliejaus proga, 2002 m. FIBA suteikė jai Krepšinio akademijos statusą. Dabar akademijoje 31 grupėje sportuoja ir mokosi beveik 800 jaunųjų krepšininkų nuo septynerių iki 18 metų, su jais dirba dešimt trenerių bei du mokytojai.

Stovykloje pagrindiniais komandų treneriais dirbs:

Samuelis Dalembertas „Philadelphia 76ers”

Žydrūnas Ilgauskas „Cleveland Cavaliers”

Šarūnas Jasikevičius „Indiana Pacers”

Linas Kleiza „Denver Nuggets”

Arvydas Macijauskas „New Orleans/OKC Hornets”

Zaza Pachulia „Atlanta Hawks”

Darius Songaila „Chicago Bulls”

Treneriai asistentai:

Herb Brown – „Atlanta Hawks”

Melvin Hunt – „Cleveland Cavaliers”

Ryan Krueger – „New Jersey Nets”

Rimas Kurtinaitis – 1988, 1992, 1996 m. olimpinių žaidynių dalyvis
Šarūnas Marčiulionis – 1988, 1992, 1996 m. olimpinių žaidynių dalyvis

Don Newman – „San Antonio Spurs”

Tiitas Sokkas – 1988 m. olimpinių žaidynių dalyvis
Sergejus Tarakanovas – 1988 m. olimpinių žaidynių dalyvis
Valerijus Tikhonenko – 1988 m. olimpinių žaidynių dalyvis

Russell Turner – „Golden State Warriors”

Aleksandras Volkovas – 1988 m. olimpinių žaidynių dalyvis

Stovyklos direktorius

Marin Sedlacek Belgrado „Red Star”

Stovykloje dalyvauja:

50 Europos jaunųjų krepšinio talentų, kurių amžius 16 – 18 metų.

Stovyklos reglamentas:

Dalyviai bus suskirstyti į šešias komandas – „76ers”, „Bulls”, „Cavaliers”, „Hornets”, „Nuggets” ir „Pacers”

Kiekvieną komandą treniruos NBA žaidėjas ir treneris asistentas.

Ryte vykstančios pratybos bus skirtos krepšinio pagrindų lavinimui (perdavimai, metimas, kamuolio varymasis, žaidimas vienas prieš vieną).

Kiekvienai komandai bus skirtas laikas patobulinti savo puolimą

Kiekvienos dienos dienos vakare vyks stovyklos komandų rungtynės. Varžybos vyks ratų sistema.

Kiekvienam dalyviui bus išduotas visas reikalingas „NIKE” inventorius

Žiūrovai:

Stovyklos „Visų žvaigždžių” (liepos 3 d. 15 val. Kauno sporto halė) rungtynės bus atviros visuomenei

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.