Palanga – piniginių plonėjimo zona

Atšilęs oras džiugina ne tik poilsiautojus, bet ir vietinius kurorto gyventojus bei verslininkus. Juk keli vasaros mėnesiai – bene vienintelė galimybė užsidirbti pinigų.

Privačiai pigiau

Atvykusieji į Palangą pirmiausia ieško, kur apsistoti. Pasirinkimas gana didelis – kiekvienam pagal norą ir piniginės storį. Pigiausia nakvynė, žinoma, pas privatininkus. Vietos gyventojai kaip pernai, taip ir šiemet už parą vienam žmogui prašo nuo 15 litų. Tiesa, norintieji pigios nakvynės turėtų būti budrūs – kai kurių palangiškių už tokią kainą siūlomi kambariai nežavi nei švara, nei tvarka. Taigi geriau sumokėti šiek tiek daugiau, negu nakvoti landynę primenančiame kambaryje.

Vis dėlto daugumos palangiškių būstai švarūs, suremontuoti ir tvarkingi. Tokiuose poilsis gali kainuoti nuo 30 iki 200 litų už parą. Brangesniuose numeriuose poilsiautojai gali naudotis televizoriumi, šaldytuvu, dušo kabina, atskira virtuve.

Viešbučių kainos – įvairios

Turintieji daugiau pinigų ir ieškantieji didesnio komforto renkasi nakvynę viešbučiuose. Kainos šiose įstaigose labai nelygios. Pavyzdžiui, viešbutyje „Vilija” už nakvynę teks pakloti nuo 140 iki 280 litų. Į šią kainą įskaičiuoti ir pusryčiai.

Viešbutis „Ražė” už parą iš poilsiautojų prašo nuo 140 iki 220 litų. O štai prie pat jūros esančioje „Šachmatinėje” para kainuoja nuo 190 iki 330 litų. Brangiausi čia apartamentai, kainuojantys 600 litų. Už papildomą mokestį poilsiautojams siūlomos įvairios pramogos, o štai vaisvandeniai, mineralinis vanduo ir šokoladas „Šachmatinės” klientams nieko nekainuoja.

Prestižiniame viešbutyje „Vanagupė” kainos dar didesnės. Čia yra 98 penkių kategorijų kambariai. Į visų jų nuomos kainą įskaičiuoti pusryčiai bei sveikatos palaikymo paslaugos. Vienvietis kambarys „Vanagupėje” kainuoja apie 330 litų, apartamentai – per puspenkto šimto litų parai. Dar brangiau teks mokėti, jei nutarsite pasilepinti ir užsisakysite verslo klasės kambarį – jo kaina siekia 700 litų už parą. Beje, šio tipo kambarys su panoraminiu vaizdu dar brangesnis. Išrankiausiems klientams viešbutis siūlo išsinuomoti verslo klasės apartamentus, kuriuos sudaro du kambariai, perlinė vonia ir dušo kabina. Už šį malonumą teks pakloti apie 900 litų per parą.

Maistas ir pramogos

Atvykus į kurortą mažiausiai teks rūpintis maistu. Alkanas Palangoje neliks nė vienas. Maistas čia kainuoja įvairiai – kiekvienam pagal skonį ir galimybes. Papietauti Palangoje galima ir už 10, ir už 50 ar daugiau litų. Kaina priklauso nuo to, kur ketinate valgyti: kavinėje, restorane ar lauko užeigoje. Poilsiautojai pusryčiams dažniausiai renkasi omletą, o pietums – cepelinus arba mėsos, žuvų patiekalus.

Palangoje neblogai išplėtotas pramogų verslas. Kai kurios pramogos prieinamos kone visiems poilsiautojams, o kai kurios – tik turtingiems.

Dviračių nuoma valandai kainuoja apie 5 litus, o parai – apie 25. Dviviečius vandens dviračius pusvalandžiui palangiškiai siūlo išsinuomoti už 10 litų, o keturviečius – už 15 litų. Norintieji kurorto gatvėmis pasivažinėti senovine karieta už pramogą turės pakloti per 100 litų.

Valanda boulingo klube kainuoja apie 50 litų, teniso kortuose – iki 25 litų. Norintieji išbandyti jėgas mini golfo aikštėje su didele lazda gali pažaisti už 15, su maža – už 10 litų.

Kur kas daugiau pinigų teks pasiimti einat į naktinius klubus. Juose tiek gaivieji, tiek alkoholiniai gėrimai kainuoja daug brangiau nei įprastame bare ar kavinėje. Pavyzdžiui, alaus bokalo kaina naktiniuose klubuose gali kainuoti iki 10 litų. Tiesa, mėgstantieji naktinius klubus puikiai žino, kad didelės kainos galioja ne tik kurorte, bet ir kituose šalies didmiesčiuose.

Pinigai tirpsta akimirksniu

„Laisvadieniai” apskaičiavo, kad vienam žmogui Palangoje per dieną teks vidutiniškai išleisti apie 100 litų. Žinoma, tai toli gražu ne riba, o minimumas. Kita vertus, taupesni poilsiautojai gali išsisukti ir su mažesne pinigų suma. Viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus poreikių ir galimybių.

Palangiškių nestebina ir tai, kad į kurortą atvykę vadinamieji naujieji lietuviai per dieną ar valandą išleidžia tiek, kiek paprasti poilsiautojai sumoka už 7 dienų kelialapį. Vietos gyventojai sako, kad tokie klientai – tikra aukso gysla. Ypač jei naujieji lietuviai padaugina alkoholio, tuomet jų piniginės iš tiesų plačiai atsiveria.

Taigi planuojantieji šią vasarą atostogauti Palangoje turėtų žinoti, kad kokybiškas poilsis kainuos beveik tiek kiek Turkijoje ar Ispanijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.