„VP Market” pardavinėjo nekokybiškus dviračius

Didžiausiam Baltijos šalių prekybos tinklui Latvijoje uždrausta prekiauti iš Lietuvos įvežtais kiniškais dviračiais vaikams

Latvijos pirkėjų teisių apsaugos centras (LPAC) nustatė, jog kai kurie Kinijoje pagaminti dviračiai gali kelti riziką vaikams iki trejų metų. Šiuos dviračius į Latviją iš Lietuvos įvežė prekybos tinklas „VP Market”, Latvijoje valdantis 103 parduotuves. Apie tai LŽ pranešė LPAC atstovė spaudai Sanita Biksiniecė.

Centro darbuotojai konstatavo, jog SIA „VP Market” importuoti dviračiai nėra saugi prekė. Juo važinėjančiam vaikui toks dviratis gali sukelti sveikatos sutrikimų ar net būti pavojingas gyvybei. Vaikas gali gauti traumų dėl aštrių ir abrazyvinių detalių paviršių, gali nuryti varžtą, kuris yra smulkių detalių cilindre, patirti fizinių traumų.

LPAC darbuotojai konstatavo, jog vaikas gali ir prisispausti pirštus, nes gali įkišti juos į atvirą spyruoklę. Atsižvelgiant į tai, kad dviratis skirtas vaikams iki trejų metų, jo konstrukcija privalo atitikti specialius reikalavimus.

Atliekant patikrinimą konstatuota, jog SIA „VP Market” į Latviją įvežė 300 tokių dviračių, o 47 jų jau pateko į prekybos vietas. SIA „VP Market” įpareigojama paskelbti apie tai informaciją Latvijos pirkėjams plačiai prieinamose pagrindinėse bei rajoninėse žiniasklaidos priemonėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.