„Tikrasis mano gyvenimas – scenoje”

Lietuvių kilmės amerikietis miuziklų atlikėjas, aktorius, choreografas, režisierius, Kanzaso universiteto Teatro ir filmo katedros vedėjas, prof. John Staniunas, viešėdamas Lietuvoje ne tik pasirodė keliuose koncertuose, bet ir atšventė Jonines.

„Savo vardo dieną atšvenčiau Lietuvoje. Atvykau kaip tik Joninių išvakarėse ir savaitgalį praleidau labai smagiai”, – sakė J. Staniunas ir pridūrė žinąs, jog Jonas – labai populiarus vardas Lietuvoje.

„Mano tėvas taip mane vadindavo: „Jonas ponas kaip čigonas”, – prisiminęs J. Staniunas nusijuokė. Šią frazę jis ištarė lietuviškai.

Antradienį Klaipėdos koncertų salės publikai amerikiečių miuziklus dainavęs J. Staniunas lietuviškai nekalba, tačiau labai nori mūsų kalbą išmokti.

Prieš ketverius metus pirmą kartą į Lietuvą atvykęs menininkas nuo šiol čia nuolatos sugrįžta. Paklaustas apie savo lietuviškas šaknis, pašnekovas pasakojo, jog jo seneliai buvo lietuviai. Į Jungtines Amerikos Valstijas jie emigravo 1917-aisiais. Pats J. Staniunas augo gausioje devynių vaikų šeimoje. „Turiu labai didelę šeimą – dvidešimt dukterėčių ir sūnėnų. Tačiau iš mūsų šeimos esu pirmasis, aplankęs Lietuvą ir labai tikiuosi čia sugrįžti vėl ir vėl”, – kalbėjo J. Staniunas, jau suplanavęs ir penktąją savo kelionę į Lietuvą – gruodį jo laukia pasirodymas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Vilniuje.

Atlikėjas žino turįs Lietuvoje giminaičių, tačiau susitikti su jais jam kol kas dar neteko. J. Staniunas spėja, kad jį sieja giminystės ryšys su žinomu Lietuvos dailininku Sigitu Staniūnu.

„Norėčiau vieną dieną su juo pasimatyti. Mano tėvas taip pat buvo dailininkas”, – teigė pašnekovas.

„Paklaustas apie asmeninį gyvenimą, J. Staniūnas susimąstė: „Ką galėčiau papasakoti? Nesu vedęs, vaikų neturiu. Tačiau gyvenu labai gerą gyvenimą ir juo mėgaujuosi. Man tikrasis gyvenimas vyksta scenoje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.