Šiaulių politikai pašiurpino verslininkus

Šiaulių valdžia pabandė nustebinti ne tik savo miesto gyventojus, bet ir visą Lietuvą.

Vakar miesto taryba nusprendė, kad rugsėjo 1-ąją Šiaulių parduotuvėse, restoranuose, baruose, klubuose, kavinėse bus uždrausta prekiauti alkoholiniais gėrimais, įskaitant ir alų bei sidrą.

Kad rugsėjo 1-oji būtų diena be alkoholio, savivaldybė pagalbos ketina kreiptis į policiją – ši, politikų nuomone, turėtų aktyviai įsitraukti į akciją.

Miesto taryba svarstė galimybę prekybą alkoholiu apriboti ir rugsėjo 8-ąją, antrąją Šiaulių miesto gimtadienio dieną, bet šiam siūlymui nepritarta.

Neįprastos idėjos autorius savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justinas Sartauskas teigė, kad taip bandoma pažaboti besaikį jaunimo girtavimą per šventes.

„Tai neišspręs problemos, bet atkreipsime visuomenės dėmesį. Jokiems įstatymams mūsų sprendimas neprieštarauja”, – pareiškė J.Sartauskas.

Savivaldybės draudimas sukėlė itin audringą reakciją – prieš tarybos posėdį į savivaldybę kreipėsi nemaža grupė vietos verslininkų. Jie paragino valdžios vyrus ateiti į protą ir nejuokinti pasaulio.

„Tai – politikavimas artėjant savivaldos rinkimams, utopinės kovos su naktį sidru ir alumi prekiaujančiais kioskininkais tąsa, – rėžė baro „Kišenė” savininkas Algimantas Dovidauskas. – Manau, kad absurdišku sprendimu taryba pažeidė konstitucines teises”.

Verslininkas paironizavo, kad draudimo sumanytojas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas J.Sartauskas galėtų paskelbti karą, tarkim, cukrui: „Dėl cukraus jaunimas nutunka, sugenda dantys, o nuo sukeltų ligų miršta daugiau žmonių negu nuo alkoholio.

Siūlyčiau cukrumi prekiauti tik pateikus taloną ir tam tikromis savaitės dienomis”.

Pasitarę ir minties kreiptis į teismą neatsisakę barų, kavinių savininkai nusprendė, kad išeitis yra – rugsėjo 1-ąją surengti uždarą vakarėlį ar įsteigti klubą ir lankytojams platinti bilietus.

„Valdininkų ir politikų net nežadu įsileisti”, – pareiškė A.Dovidauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.