Mirtinas mikroautobuso skrydis

Keleiviniam automobiliui įsirėžus į gyvenamąjį namą, vairuotojo gyvybės išgelbėti nepavyko

Antradienio vakarą Vilijampolėje įvykusi skaudi mikroautobuso avarija nusinešė vairuotojo kauniečio gyvybę. Į kelio ženklą bei gyvenamąjį namą įsirėžusiame mikroautobuse mirtinos avarijos metu keleivių nebuvo.

Perėjos stulpas nesustabdė

Tragiška eismo nelaimė įvyko užvakar, apie 21.30 val. Panerių gatve nuo Linkuvos gatvės Raudondvario plento link važiavęs „Ford Transit” markės 120-ojo maršruto mikroautobusas ties nereguliuojama sankryža su Ariogalos gatve užlėkė ant kairiojo kelkraščio. Vietinio susisiekimo transporto priemonė pirmiausiai kliudė pėsčiųjų perėją žyminčio kelio ženklo metalinį stulpą. Mikroautobusas, nulenkęs ir pervažiavęs kelio ženklą, riedėjo toliau ir, vėl užšokęs ant kelkraščio bortelio, sustojo tik atsitrenkęs į Panerių gatvės 22-ojo namo kampą.

Kaip „Kauno dienai” pasakojo įvykio liudytojai, pirmieji į pagalbą prie vairo įstrigusiam vairuotojui suskubo pro šalį važiavusių automobilių vairuotojai. Keli vyriškiai mėgino atplėšti vairuotojo dureles ir išlaisvinti prispaustą šešiasdešimtmetį Karmėlavos gyventoją Albiną Kačinauską.

Gelbėjo specialiosios tarnybos

Aplinkinių pastangos buvo bergždžios, todėl netrukus į nelaimės vietą atvyko ugniagesiai gelbėtojai, kurie, panaudoję hidraulinę techniką, atlupo smarkiai aplamdytas mikroautobuso dureles ir išnešė vairuotoją laukan. Dar iki pastarosios akimirkos aplinkiniai teigė girdėję, kaip sužeistas vairuotojas skundėsi itin prasta savijauta: „Girdėjosi, kad vyriškis aimanuoja, jog jam mėlsta veidas ir darosi vis blogiau”.

Vis dėlto specialiųjų tarnybų darbuotojams išgelbėti vyriškio gyvybės nepavyko. Atvykusi greitosios pagalbos medikų brigada dar mėgino reanimuoti gyvybės ženklų jau neberodžiusį vyriškį, tačiau veltui. Policijos suvestinėse konstatuojama, kad A.Kačinauskas dėl patirtų sužalojimų mirė vietoje.

Vilijampoliškiai tarpusavyje replikavo, esą greitosios pagalbos medikai į įvykio vietą atvyko pavėluotai, tačiau tenka pastebėti, kad tokiais ekstremaliais atvejais aplink nelaimių vietas besibūriuojantiems smalsuoliams laikas visuomet bėga greičiau.

Stabdymo žymių nesimatė

Avarijos priežastis ir aplinkybes besiaiškinantys Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos tyrėjai teigia laukiantys velionio skrodimą atliekančių teismo medicinos ekspertų išvadų. Iš pastarųjų tikimasi sužinoti, ar šiai mirtinai nelaimei negalėjo turėti įtakos staiga pablogėjusi vairuotojo sveikata. Be to, ekspertai išsiaiškins, ar per avariją žuvęs vairuotojas nelaimės metu buvo blaivus.

Tyrėjams daugiausia abejonių kelia tas faktas, kad ganėtinai ilgoje atkarpoje, kurią mikroautobusas pralėkė kelkraščiu, išversdamas kelio ženklo stulpą, apgadindamas gyvenamojo būsto tvorą ir sustodamas tik atsitrenkęs į namą, neaptikta jokių ryškesnių stabdymo žymių. Atrodė, kad visas kliūtis keleivinis automobilis įveikė vairuotojui nė nemėginant stabdyti. Lygiai taip avarijos vietoje nebuvo matyti ir akivaizdžių „Ford Transit” transporto priemonės techninių gedimų, galėjusių pareigūnams greičiau atskleisti incidento detales.

Laukė eilės pas medikus

Keleivių gabenimu užsiimančioje J.Alinauskienės įmonėje daugiau kaip dvejus metus dirbęs A.Kačinauskas, direktorės patikinimu, buvo patyręs vairuotojas, nes prieš tai jis vairavo tarpmiestinius autobusus bei vyko į tolimuosius reisus.

„Kaip ir dauguma vyrų jis nebuvo linkęs skųstis sveikatos negalavimais, tačiau iš kitų vairuotojų teko nugirsti, kad prieš porą savaičių jam buvo iškilę problemų su širdimi. Velionio žmona man tik po nelaimės pasakė, kad liepos mėnesį jis jau turėjo sulaukti savo eilės pasitikrinti sveikatą pas kardiologus”, – teigė įmonės vadovė Jūratė Alinauskienė.

Kalbėdama apie mirties pasiglemžtą darbuotoją, direktorė prisiminė, kad šis žmogus buvo visokeriopai atsidavęs savo darbui: „Jis buvo draugiškas ir paslaugus žmogus, geras darbuotojas, neatsisakydavęs ir pats pridėti ranką prie automobilio remonto, nes gerai išmanė apie techniką”.

J.Alinauskienė patikino, kad mikroautobusas neseniai buvo patikrintas Techninių apžiūrų centre, todėl abejoti dėl jo būklės nėra pagrindo. Įmonės vadovė prisipažino su velionio artimaisiais kol kas galinti tik spėlioti, kodėl įvyko mirtį atnešusi avarija.

„Nuostolių dar neskaičiuojame, nes dabar tikrai ne šis klausimas mums yra svarbiausias. Spėju, kad mikroautobusas jau gali būti nebepataisomas, nors mačiau jį tik vakare, po nelaimės”, – sakė J.Alinauskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.