Moterų rinktinė – be Marčauskaitės?

Lietuvos rinktinės vidurio puolėja Iveta Marčauskaitė į komandos treniruočių stovyklas neatvyksta, nes mano, kad nacionalinės komandos vadovai jos neapdraudė

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pirmadienį Vilniuje pradėjo rengtis rugsėjo 12-23 dienomis Brazilijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui. Rinktinės stovyklose treniruojasi bene dvidešimt kandidačių, bet tarp jų nėra dviejų pagrindinių vidurio puolėjų. Irena Baranauskaitė rinktinės treneriams dar prieš keletą mėnesių pranešė į Braziliją nevyksianti, nes laukiasi pirmagimio. Tačiau niekam nepranešusi į pirmąją nacionalinės komandos treniruotę neatvyko ir 24 metų 194 cm ūgio Iveta Marčauskaitė. Paskambinę krepšininkės motinai Birutei rinktinės treneriai išgirdo, kad jos dukra į Lietuvos rinktinės treniruotes neatvyks tol, kol jai į namus nebus pristatytas krepšininkės sveikatos draudimo polisas.

Gresia sankcijos

Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas ir Lietuvos moterų rinktinės vadovas Ramūnas Šalūga tvirtina, kad visos krepšininkės yra apdraustos nuo birželio 26 dienos – pasirengimo pasaulio čempionatui pradžios – iki pasaulio pirmenybių Brazilijoje pabaigos rugsėjo 24-ąją.

„LKF yra sudariusi sportinės veiklos draudimo sutartį, pagal kurią visos Lietuvos moterų rinktinės kandidatės yra apdraustos nuo traumų, nelaimingų atsitikimų bei sveikatos sutrikimų sportinės veiklos metu. Draudimo sutartis sudaryta trims mėnesiams ir galioja per krepšininkių treniruotes bei varžybas Lietuvoje ir užsienyje”, – sakė Šalūga.

Pasak Šalūgos, priekaištų dėl draudimo neturėjo nė viena rinktinės kandidatė, išskyrus Marčauskaitę. Ji neva norėtų gauti „draudimą nuo visų ligų”. Moterų rinktinės vadovo teigimu, Lietuvos draudimo kompanijų darbuotojai, paklausti apie draudimą „nuo visų ligų”, tik gūžčiojo pečiais.

„Visos sportininkės, išskyrus Jurgitą Štreimikytę-Virbickienę (ji pagal susitarimą pasaulio čempionatui kol kas rengiasi individualiai), į rinktinę atvyko, nors draudimo polisų į namus joms nepristatėme”, – piktinosi Šalūga.

Jis tvirtino tikįs, kad Marčauskaitė į rinktinę vis dėlto atvyks.

Jeigu vidurio puolėja savo pozicijos nepakeis, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) gali siekti pritaikyti žaidėjai sankcijas. Pasak LKF generalinio sekretoriaus Sauliaus Samulevičiaus, pagal FIBA taisykles krepšininkė, atsisakiusi žaisti rinktinėje, gali būti diskvalifikuota mėnesiui iš klubų tarptautinių varžybų.

Jei Marčauskaitė neatvyks į rinkinę, nacionalinė komanda vidurio puolėjos pozicijoje turės verstis su Diana Razmaite, kuri į rinktinę pastaraisiais metais nepatekdavo, ir nepatyrusiomis 17 metų 196 cm ūgio Gintare Petronyte arba 22 metų 202 cm ūgio Kristina Česnavičiūte.

Bijo gauti traumą.

Marčauskaitė jau ne pirmą kartą nenori atvykti į rinktinę. Prieš metus krepšininkės motina taip pat turėjo abejonių dėl draudimo, bet po pokalbio su rinktinės vadovais Marčauskaitė į rinktinę atvyko. Tuomet vidurio puolėja prieš pat Europos pirmenybes susirgo infekcine liga ir nepasitarus su rinktinės treneriais bei gydytojais jai buvo atlikta operacija. Po jos krepšininkė norėjo gauti draudimo išmoką, tačiau draudimo kompanija šio prašymo nepatenkino, nes krepšininkė susižeidė ne sportinės veiklos metu.

„Nenoriu nieko komentuoti. Nėra draudimo, nėra ir žaidėjos. Bus draudimas, tada spręsime, ar vykti į rinktinę, ar ne. Visus klausimus derina mūsų advokatas”, – pareiškė krepšininkės motina. Ji tvirtina, kad per praėjusių metų Europos čempionatą Lietuvos moterų rinktinės žaidėjos buvo apdraustos tik penkioms išvykoms į užsienį, o draudimo polisai per treniruotes negaliojo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.