Lenkų institutas Vilniuje kviečia į Vasaros koncertus

Visi koncertai vyks Adomo Mickevičiaus kiemelyje (Bernardinų g.11) Pradžia 18 val. Įėjimas laisvas.

2006 m. birželio 29 d. Trio de Vilna

Zbigniew Lewicki – smuikas

Žibutė Valkaitytė – fleita

Andrzej Pilecki – spinetas

„Trio de Vilna” kartu muzikuoti pradėjo 1985 m. studijuodami Vilniaus konservatorijoje. Tercetui vadovavo vyr. dėstytojas Irminas Kučinskas. Muzikantai koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje.
Trio repertuaras įvairus, muzikai dažnai atlieka Vilniaus krašto kūrinius. Ansamblio solistas – smuikininkas Zbigniew Lewicki – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertmeisteris, respublikinių ir užsienio konkursų laureatas.
Fleitininkė Žibutė Valkaitytė groja Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre, dėsto M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje.
Andrzej Pilecki skambina klavesinu (ketvirtadienio koncerte gros spinetu – mažesne klavesino atmaina). Muzikantas koncertuoja Lietuvos ir užsienio kamerinėse salėse, senuose dvaruose. Užsiima pedagogine, kultūrine, visuomenine veikla.
Muzikantai glaudžiai bendradarbiauja su Vilniaus kameriniu orkestru.
Š.m. gegužę „Trio de Vilna” koncertavo Pimenovų dvare Pilaitėje.

2006 m. liepos 13 d. Varšuvos akordeonistų kvintetas

Maciej Kandefer, JarosBaw Kutera,

Magdalena Igras, MirosBaw Mozol, Tomasz Holizna

1999 m. susibūrusiame kvintete groja Varšuvos muzikos akademijos absolventai. Per septynerius gyvavimo metus muzikantai surengė apie 100 koncertų, dalyvavo daugelyje kamerinės muzikos festivalių Varšuvoje, Liubline, Torunėje, Mlavoje, Marselyje ir kt. Ansamblis užėmė I vietą Castefidardo konkurse ir III vietą Kamerinės muzikos konkurse Osakoje (Japonija). Varšuvos akordeonistų kvintetas taip pat yra laimėjęs Lenkijos kultūros ministro įsteigtą stipendiją. Pirmasis ansamblio albumas „Classical” buvo nominuotas Fryderyko 2004 apdovanojimui kamerinės muzikos metų albumo kategorijoje. Kvintetas užėmė I vietą Krokuvoje vykusiame Tarptautiniame šiuolaikinės kamerinės muzikos konkurse.

2006 m. liepos 27 d. Janusz Strobel trio

Janusz Strobel klasikinė gitara

Mariusz Bogdanowicz kontrabosas

Piotr Biskupski perkusija

Trio muziką sunku priskirti kuriam nors vienam stiliui. Muzikantai varijuoja nuo džiazo iki kamerinės muzikos. Koncertų programas sudaro Lotynų Amerikos muzikos (Antonio Carloso Jobimo, Badeno Powelo) standartai ir nepakartojami terceto lyderio kūriniai gitarai.

Janusz Strobel gimė žinomų Gdansko muzikantų šeimoje. Pirmąjį savo ansamblį įkūrė 1970 m. Po metų tapo festivalio „Jazz nad Odrą” laureatu ir pradėjo plačią koncertinę veiklą beveik visose Europos šalyse. Įkūrė ir vadovavo ne vienai muzikos grupei. „Duet Alber-Strobe” tapo legenda, o jo kūrėjai nustatė iki šiol nepakartojamą klasikinių gitarų dueto kanoną.
Janusz Strobel – neginčijamas klasikinės gitaros autoritetas ir virtuozas, aukštai vertinamas kompizitorius. Jo kūrinius atlieka viso pasaulio gitaristai, o jo sukurtų dainų pagal Jonaszo Koftos, Jano WoBeko, Andrzejaus Poniedzialskio ir kitų poetų tekstus pageidauja garsiausi Lenkijos dainininkai.
Pastaraisiais metais Janusz Strobel muzikinė veikla labai aktyvi: koncertai, rečitaliai, spektakliai, jungiantys muziką ir dailę, įrašų projektai „Wielka Pani”, „Strofy dla Ciebie”, muzikinis spektaklis pagal Jano WoBeko tekstą „Dwoje na jedno[ladzie”.
Januszo Strobelio muzika, jo kūriniai bei originalus skambinimo klasikine gitara stilius pripažįstami neginčijama vertybe. Muzikantas yra ištikimas tradicijai, ją traktuoja nuolankiai ir su jam būdingu kuklumu. Tačiau dėl savo vaizduotės kanono rėmuose jis jaučiasi labai laisvai. Taikliai šio muziko išskirtinumą atspindi garsaus lenkų džiazo muzikanto JarosBawo Zmietanos komentaras vieno iš albumų recenzijoje: „… Januszo išskirtinumas tas, jog jis priklauso menininkams, aukščiau už viską meninėje veikloje vertinantiems gerą skonį…” (Muzyk, 1994 05)
Jau keliolika metų Januszo Strobelio pagrindinė veikla susijusi su Trio, su juo muzikantas daugiausiai koncertuoja, jo pagrindu kuria kitus savo projektus.

Mariusz Bogdanowicz – Katovicų muzikos akademijos Džiazo ir pramoginės muzikos fakulteto absolventas. 1991 m. įkūrė pirmąjį ansamblį, su kuriuo įrašė du autorinius albumus: „Back to the Bass” (1995) ir „Confiteor Song” (2001). Iš viso įrašė apie trisdešimt albumų, dalyvavo daugiau nei 100 televizijos laidų, surengė apie 1000 koncertų.
Dalyvauja visuose WBodzimierzo Nahorny ir Januszo Skrobelio projektuose. Bendradarbiauja su Andrzejumi Kurylewicziumi ir Zbigniewu Preisneriu. Kuria dainas pagal lenkų poetų tekstus. Žinomas ir kaip publicistas bei „Jazz Travels” laidos vedėjas radijo stotyje „Radio Jazz”. Be to prodiusuoja ir leidžia muzikos albumus.
Ekspresyvi, kartais santūri ir mąsli Mariuszo Bogdanowicziaus muzika peržengia džiazo ribas, ją sunku klasifikuoti. Muzikantas ištobulino savitą, originalų skambesį.
M. Bogdanowicz 1999 m. Lenkų instituto Vilniuje kvietimu, kartu su WBodzimierzu Nahorny koncertavo Vilniuje, o 2004 m. – festivalyje „Kaunas Jazz’2004”; 2005 m. dar kartą koncertavo Vilniuje.

Piotr Biskupski baigė Katovicų muzikos akademiją. Grojo Zbigniewo NamysBowskio, Tomaszo Szukalskio kvartetuose, Wojciecho Karolako trio. Šiuo metu muzikuoja su Januszo Strobelio trio, WBodzimierzo Nahorny ir Mariuszo Bogdanowicziaus ansambliais. P. Biskupski noriai kviečiamas groti studijoje įrašinėjant muzikos albumus. Aukštai vertinamas kaip pedagogas, dėsto Bydgoščo muzikos akademijoje, perkusijos ir džiazo kursuose. Tobulos technikos muzikantas. Mažai kam pavyksta perkusija išgauti tokią neaprėpiamą spalvų ir nuotaikų įvairovę.
Jau dvidešimt metų kartu su Mariuszu Bogdanowicziumi kuria vieną labiausiai Lenkijoje vertinamų ritmikos studijų.
P. Biskupski 1999 m. Lenkų instituto Vilniuje kvietimu, kartu su WBodzimierzu Nahorny koncertavo Vilniuje, o 2004 m. – festivalyje „Kaunas Jazz’2004”; 2005 m. dar kartą koncertavo Vilniuje

2006 m. rugpjūčio 10 d. Violarium trio

Anna Kozera – smuikas

Mariusz Grochowski – altas

Aukasz Szymakowski – violončelė

Ansamblis įkurtas 1998 m., jame groja Krokuvos muzikos akadenijos absolventai, savo sugebėjimus tobulinę kursuose Manheime, Štutgarte, Drezdene, Bratislavoje, Insbruke.
2000 m. Trio laimėjo II vietą Krokuvos Krzysztofo Pendereckio tarptautiniame šiuolaikinės kamerinės muzikos konkurse; 2003 m. vasarį vienintelis iš Lenkijos ansamblių praėjo atranką dalyvauti fondo „Gaudeamus” rengiamame Tarptautiniame šiuolaikinės muzikos interpretavimo konkurse Roterdame. Tų pačių metų rugsėjį muzikantai laimėjo II prizą VII tarptautiniame Krokuvos šiuolaikinės kamerinės muzikos konkurse.
2004 m. kovo ir balandžio mėn. Trio dalyvavo prof. Krzysztofo Pendereckio vedamuose meistriškumo kursuose. 2004 m. Trio nariai baigė podiplomines studijas Krokuvos muzikos akademijos Šiuolaikinės kamerinės muzikos katedroje, vadovaujami prof. Adamo KaczyDskio.
2004 m. Violarium trio dar kartą užėmė II vietą Tarptautiniame Krokuvos šiuolaikinės kamerinės muzikos konkurse.
2005 m. koncertavo Krokuvos filharmonijoje, dalyvavo Krzysztofo Meyerio trio smuikui Krokuvos premjeroje, BogusBawo Schaefferio IX kvarteto smuikui Premjeroje ir kt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.