Europos Komisija palankiai vertina Lietuvos pažangą įgyvendinant Lisabonos strategiją

Europos Komisijos (EK) atstovai teigiamai įvertino Lietuvos pažangą įgyvendinant Nacionalinėje Lisabonos strategijos įgyvendinimo programoje nustatytus tikslus. Vakar Ūkio ministerijoje EK atstovams buvo pristatytas Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programos įgyvendinimas keturiose prioritetinėse srityse: investicijų į žinias ir inovacijas; verslo, potencialo stiprinimo, užimtumo galimybių stiprinimo ir integruotos Europos Sąjungos energetikos politikos įgyvendinimo. Šias sritis, kaip reikalaujančias didesnio dėmesio, EK išskyrė 2006 m. pažangos ataskaitoje.

Pasak Ūkio ministerijos sekretorės Linos Domarkienės, Lietuva stengiasi įgyvendinti programoje nustatytus prioritetus, tačiau vertinant rezultatus ir priemones, reikia atsižvelgti ir į nacionalinę specifiką. „Be to, jei bus reikalingos naujos priemonės, jas rinksimės įvertinę esamų priemonių įgyvendinimo pažangą. Tam tikras naujas atskaitos taškas bus ir rengiama metinė programos įgyvendinimo ataskaita, kurią spalį Lietuva turės pristatyti Europos Komisijai”, – sakė L. Domarkienė.

Nacionalinė Lisabonos strategijos įgyvendinimo programa sudaryta iš trijų pagrindinių dalių (mikroekonomikos, makroekonomikos ir užimtumo politikos), už kurių įgyvendinimą atsakingos Ūkio, Finansų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Susitikimo su EK atstovais metu buvo pristatyta detali kiekvienos dalies įgyvendinimo eiga, svarbiausios proveržio ir jau įgyvendintos priemonės. Pristatyta ir ūkio ministro įsakymu patvirtinta Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programos įgyvendinimo struktūra, nacionalinių tikslinių Lisabonos strategijos grupių veikla. Šios grupės sudaromos iš atitinkamos srities mokslo atstovų, socialinių, ekonominių ir kitų partnerių bei valstybės institucijų.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Ūkio ministerija yra paskirta atsakinga už Lisabonos strategijos įgyvendinimo koordinavimą Lietuvoje ir ryšius su Europos Sąjungos institucijomis Lisabonos strategijos klausimais. Šiuo nutarimu yra sudaryta ir Nacionalinės Lisabonos strategijos įgyvendinimo programos rengimo ir įgyvendinimo priežiūros komisija, kurios funkcijos – prižiūrėti, kaip rengiama Nacionalinė Lisabonos strategijos įgyvendinimo programa, kaip ji įgyvendinama, teikti pasiūlymus valstybės institucijoms, priimančioms sprendimus, susijusius su Lisabonos strategija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.