Direktorei – 500 litų bauda

Klaipėdą sudrebino dar vienas skandalas.

Už nepagarbą teismui vakar savivaldybės administracijos direktorei Juditai Simonavičiūtei skirta 500 litų bauda.

Savivaldybė užsimojo išdanginti iš miesto gatvių maršrutinius mikroautobusus.

Taip mano vakar prie Klaipėdos apygardos administracinio teismo piketavę mikroautobusų vairuotojai ir savininkai.

Jie padavė savivaldybę į teismą už tai, kad mieste sudaromos nevienodos konkurencinės sąlygos didiesiems autobusams ir maršrutiniams mikroautobusams.

Į vakar vykusį Klaipėdos apygardos administracinį teismo posėdį dėl smulkiųjų vežėjų skundo neatvyko savivaldybės atstovas.

Nebuvo gauta jokių pasiteisinimų dėl neatvykimo ir dokumentų, kurių reikalavo teismas. Už nepagarbą teismui savivaldybės administracijos direktorei teks sumokėti 500 litų baudą.

Kitas teismo posėdis vyks liepos 9 dieną.

Smulkieji verslininkai skundėsi, kad į gatves tais pačiais maršrutais išleidžiama vis daugiau didžiųjų autobusų.

Neleidžiama nustatyti ir pigesnio bilieto nei po 1,7 lito. Vežėjai norėtų, kad kai kuriuose maršrutuose bilietai kainuotų 1,5 lito ar dar pigiau.

Savivaldybės esą engiami bankrutavo pirmuoju maršrutu kursavę mikroautobusų savininkai. Baiminamasi, kad greitai gali nebelikti ir penktuoju maršrutu važinėjančių mikroautobusų.

Bėdų atsiradę po to, kai didžiųjų autobusų eismą organizuojančiai viešajai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas” miesto taryba pavedė kontroliuoti savo konkurentus – mikroautobusų vairuotojus. Įstaiga turi teisę bausti.

Smulkieji verslininkai skundėsi, kad „Klaipėdos keleivinis transportas” kimba prie smulkmenų. Baudžiama netgi už tai, kad keletą minučių vėluojama išvykti iš stotelės ar per greitai grįžtama.

5-uoju ir 14-uoju maršrutais važinėjantis Antanas Anužis teigė, kad savivaldybė be konkurso ir nepasitarusi su maršrutinių mikroautobusų vairuotojais didiesiems autobusams paskelbė „žalią gatvę”.

A.Anužis per aštuonių valandų pamainą gaunąs 45 litais pajamų mažiau.

Penktasis maršrutas jau tapo nuostolingas. Bankrutavo septynios įmonės, kurių mikroautobusai važinėjo 5-uoju ir 14-uoju maršrutais.

„Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis nesureikšmino maršrutinių vairuotojų piketo ir skundų, nes jiems trūksta logikos.

„Ne piketais tokie dalykai daromi. Reikia parašyti oficialų siūlymą, pateikti argumentus ir diskutuoti”,- įtikinėjo G.Neniškis.

Jis teigė, kad miesto transporto sistema tvarkoma taip, kad būtų kuo patogiau gyventojams, o ne vežėjams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.