Filharmonijos remontą stabdo lėšų stygius

Pagrindinės Kauno klasikinės muzikos salės rekonstrukcija gali užtrukti ne vienus metus

Iš Finansų ministerijos vakar sugrįžęs Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta nesiryžo prognozuoti, kada bus baigtas pagrindinės miesto klasikinės muzikos salės remontas. Jis neslėpė, kad šiemet skirti 1,8 milijono litų bus išleisti iki rugpjūčio pradžios, todėl statybininkai bus priversti stabdyti darbus.

„Tikėjomės, kad iš Vyriausybės rezervo fondo pavyks gauti 4 milijonus litų. Deja, mūsų viltys žlugo. Dabar jau bandome užsitikrinti, kad Vyriausybė pinigų skirtų kitais metais”, – teigė J.Krėpšta.

Pastatas priklauso Savivaldybei

Kauno filharmonija pradėta remontuoti praėjusiais metais, tikintis, kad klausytojams duris ji atvers jau 2007-ųjų pabaigoje. Tačiau tokios optimistinės prognozės bent kol kas atrodo nepagrįstos.

„Iš tiesų kyla baimė, kad pastato rekonstrukcija gali užtrukti ne vienerius metus. Bendra projekto vertė – 14 milijonų litų. Reikėtų investuoti bent 6 milijonus, kad salė galėtų pradėti veikti. Be to, Kaune beveik neturime alternatyvios vietos, kur galėtume pakviesti klasikinės muzikos gerbėjus. Kultūros rūmų salė tam nėra pritaikyta”, – teigė Kauno filharmonijos direktorius, patvirtinęs, kad šis pastatas priklauso ne Kultūros ministerijai, o Savivaldybei.

Prieš kelerius metus iš miesto biudžeto buvo skirta apie pusė milijono litų fasado remontui.

Praverstų miesto vadovų pagalba

„Kelia nerimą, kad rugpjūtį Kauno filharmonijos remontas gali būti sustabdytas. Šis objektas itin svarbus miestui, todėl reikia stengtis, kad salė kuo greičiau atvertų duris. Esu pasirengusi kartu su Filharmonijos vadovu dar kartą kreiptis į Vyriausybę ir ieškoti išeičių. Tikrai netenkina, kad šis remontas gali užtrukti ne vienerius metus”, – teigė Kauno vicemerė Adelė
Echodienė.

„Iš tiesų praverstų ir miesto vadovų pagalba. Mes bandėme užsitikrinti Vyriausybės pagalbą, tačiau vien tik mūsų pastangų nepakanka. Filharmonija savo jėgomis visko padaryti negali. Be to, darbų užsakovas yra miestas”, – sakė J.Krėpšta.

Sutvirtino stogą

TŪB „Virmalda” vadovas Romualdas Rabačius patvirtino, kad statybininkai visus numatytus darbus žada baigti rugpjūčio pradžioje.

„Už 1,8 milijono litų sutvirtinome stogą. Būtent dėl jo būklės rekonstrukcijos darbų atidėlioti nebuvo galima. Specialistai konstatavo, kad metalinės konstrukcijos deformavosi, todėl pastatas kelia grėsmę. Sutvirtinome ne tik stogo, bet ir viso pastato konstrukciją. Į pastogę teko užkelti apie 60 tonų sveriančias metalines konstrukcijas. Taip pat virš scenos įrengėme vietą chorui, prasidėjo balkono rekonstrukcija, įrengtos akustinės lubos. Baigiame įrenginėti naują ventiliacijos ir šildymo sistemą”, – teigė R.Rabačius.

Statybų bendrovės vadovo teigimu, jeigu būtų išspręstas finansavimo klausimas, Kauno filharmonijos pastato rekonstrukciją būtų galima užbaigti iki kitų metų pabaigos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.