Lietuviams – įkandami varžovai

Lietuvos futbolo klubai negali skųstis varžovais Čempionų lygos ir UEFA taurės turnyro pirmuosiuose atrankos etapuose

Panevėžio „Ekranas” Čempionų lygos pirmajame atrankos etape žais su Albanijos „Elbasani” klubu. Pirmasis mačas liepos 11 arba 12 dieną vyks Albanijoje, atsakomosios rungtynės Panevėžyje – liepos 18-19 dienomis. Sėkmės atveju „Ekranas” kitame etape kovos su Kroatijos čempionu Zagrebo „Dinamo” (liepos 25-26 d. – namie, rugpjūčio 1-2 d. – išvykoje).

Tikėjosi žaisti su „Hearts”

Burtai „Elbasani” ir „Ekrano” klubus suvedė į pačią pirmą porą. Panevėžiečių vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys burtais liko ne itin patenkintas. „Albanai mums ne patys parankiausi varžovai, nes lietuviams visada sunkiai sekasi žaisti su pietiečių komandomis. Bet, aišku, „Ekrano” tikslas žaisti kitame Čempionų lygos etape”, – pabrėžė jis.

„Elbasani” pastarąjį Albanijos čempionatą laimėjo gana užtikrintai. Šis klubas per 36 turus pelnė 73 taškus (21 pergalė, 10 lygiųjų, 5 pralaimėjimai, įvarčių santykis – 50:22), antroje vietoje likusius „Tiranos” futbolininkus aplenkęs 11 taškų.

„Ekrano” treneris neslėpė norėjęs, kad antrajame etape burtai būtų suvedę su Škotijos vicečempionu Edinburgo „Hearts”, kurio savininkas yra Vladimiras Romanovas, o šiam škotų klubui pastarąjį sezoną atstovavo keturi Lietuvos rinktinės futbolininkai – Edgaras Jankauskas, Deividas Česnauskis, Saulius Mikoliūnas, Nerijus Barasa. „Varžybos su „Hearts” Lietuvoje būtų sukėlusios didžiulį ažiotažą”, – teigė Liubšys.

Trūko visai nedaug, kad taip ir būtų įvykę. Traukiant Čempionų lygos antrojo atrankos etapo burtus, buvo likę tik du galimi panevėžiečių priešininkai – Zagrebo „Dinamo” ir „Hearts”, bet škotų klubas žais su Soligorsko „Šachtior” (Baltarusija) ir „Široki Brijeg” (Bosnija ir Hercegovina) dvikovos laimėtoju.

Keliaus į Britaniją

Prieš UEFA turnyro burtus klubai geografiniu principu suskirstyti į tris grupes. Lietuvai šiame Europos turnyre atstovausiantys „Kaunas” ir Marijampolės „Sūduva” atsidūrė Šiaurės zonoje.

Pirmajame atrankos etape kauniečiai žais su Šiaurės Airijos „Portadown” klubu, o „Sūduva” – su „Rhyl” iš Velso. Varžybos vyks liepos 13 ir 27 dienomis. Abu Lietuvos klubai pirmuosius mačus žais išvykoje, kas yra paranku. Ir „Portadown”, ir „Rhyl” pastaruosiuose savo šalių čempionatuose užėmė trečiąsias vietas.

Prieš dvejus metus „Portadown” iš UEFA taurės varžybų eliminavo Vilniaus „Žalgiris”, Šiaurės Airijoje rungtynes baigęs 2:2, o namie laimėjęs 2:0. Tuomet „Žalgiriui” vadovavęs Eugenijus Riabovas dabar dirba „Kauno” klube.

„Varžovas tikrai įveikiamas. Nors, aišku, rinksime informaciją, aiškinsimės, kokie pasikeitimai įvyko „Portadown” gretose”, – sakė Riabovas.

Riabovas vadovavo pastarosioms dvejoms „Kauno” komandos Lietuvos čempionato rungtynėms. Klubo vyriausiasis treneris iš Baltarusijos Eduardas Malofejevas yra išvykęs į Škotiją susipažinti su „Hearts” komanda, kurioje jis gali dirbti.

„Sūduvos” vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys po burtų traukimo irgi kalbėjo tikįs, kad komanda iškops į UEFA taurės turnyro antrąjį atrankos etapą.

Pernai su „Rhyl” UEFA taurės turnyre žaidė Klaipėdos „Atlantas”. Išvykoje klaipėdiečiai pralaimėjo 1:2, namie nugalėjo 3:2, bet daugiau varžovų aikštėje įmuštų įvarčių į antrą etapą išvedė Velso komandą. Čia „Rhyl” 0:1 ir 1:2 nusileido Stavangerio „Viking” iš Norvegijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.