Ronaldo pagerino Muellerio rekordą

Brazilijos futbolo rinktinė pateko į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį, o jos puolėjas Ronaldo tapo rezultatyviausiu visų laikų pasaulio čempionatų žaidėju

Pasaulio futbolo čempionate Vokietijoje pirmadienį vykusios dvejos aštuntfinalio varžybos aistruoliams padarė slogų įspūdį, o Ukrainos ir Šveicarijos komandas žiūrovai Kelno stadione nušvilpė. Ketvirtfinalyje penktadienį tarpusavyje kovos Italijos ir Ukrainos rinktinės – būsimos Lietuvos komandos varžovės 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyre.

„Nužudė” baudinys

Italijos futbolininkai aštuntfinalyje 1:0 įveikė australus, kai 5-ą kompensuoto laiko minutę Francesco Totti įmušė 11 metrų baudinį. Daugumos ekspertų nuomonė buvo vieninga – Ispanijos teisėjas Luisas Cantalejo baudinį skyrė klaidingai.

Situacija buvo tokia. Italijos futbolininkas Fabio Grosso baudos aikštelėje suklaidino australų gynėją Lucasą Neillą, šis pargriuvo. Tuomet Grosso specialiai koja užsikabino už gulinčio varžovo ir krito. Už pražangos simuliaciją Grosso turėjo būti įspėtas, bet teisėjas į australų vartus skyrė 11 metrų baudinį. Nuo 50-os minutės italai žaidė ne visos sudėties. Už šiurkščią pražangą iš aikštės pašalintas Marco Materazzi.

Šveicarijos futbolininkai per ketverias pasaulio čempionato rungtynes nepraleido nė vieno įvarčio, bet po aštuntfinalio varžybų su ukrainiečiais šveicarams pirmenybės baigėsi. Rungtynėms pasibaigus 0:0, pasaulio čempionatų debiutantė Ukrainos rinktinė po 11 metrų baudinių serijos laimėjo 3:0.

Pirmame kėlinyje ukrainiečių lyderis Andrejus Ševčenka pataikė į skersinį, o netrukus šveicarų puolėjas Alexanderis Frei atsakė ne mažiau pavojingu baudos smūgiu, kai kamuolys taip pat atsimušė nuo skersinio. Tai įsimintiniausi nuobodžiai vykusių rungtynių epizodai. Abi komandos rungtyniavo itin atsargiai ir tarsi laukė 11 metrų baudinių loterijos, kuriai psichologiškai geriau buvo pasirengę ukrainiečiai. Pirmąjį Ševčenkos smūgį šveicarų vartininkas atrėmė, bet tai nepadėjo komandos draugams ir nesutrikdė Ukrainos futbolininkų. Retas atvejis – šveicarai neįmušė nė vieno baudinio: du smūgius atrėmė ukrainiečių vartininkas Aleksandras Šovkovskis, o kartą kamuolys atsimušė į skersinį.

Brazilo rekordas

Vakar Vokietijoje įvyko dvejos paskutinės aštuntfinalio rungtynės. Brazilai įveikė Ganos rinktinę 3:0, o vėlai vakare kovojo Prancūzijos ir Ispanijos rinktinės.

Pirmąjį įvartį į Ganos rinktinės vartus 5-ą minutę po greitos atakos pelnė Ronaldo. Tai buvo 15-asis jo taiklus smūgis pasaulio čempionatuose. Įvarčiu į Ganos rinktinės vartus Ronaldo visų laikų rezultatyviausių pasaulio čempionatų žaidėjų sąraše aplenkė vokietį Gerdą Muellerį, kurio sąskaitoje yra 14 taiklių smūgių.

Prieš ketvirtfinalio rungtynes pasaulio čempionate paskelbta dviejų dienų pertrauka.

Po mačų – trenerių mintys

Italija – Australija 1:0

Marcello LIPPI (Italija): „Per pirmą kėlinį varžovams nepalikome jokių vilčių, tačiau nesugebėjome pasinaudoti trimis progomis įvarčiui pelnyti. Į kitą etapą patekome, nes mūsų žaidimas yra puikiai organizuotas ir dėl puikaus nusiteikimo mačui”.

Guusas HIDDINKAS (Australija): „Esu labai nusivylęs, kad pralaimėjome, ypač kai praleidome tokį įvartį rungtynių pabaigoje. Didžiuojuos savo auklėtinių pademonstruotu žaidimu pasaulio čempionate. Norėjome žaisti patrauklų, efektingą futbolą ir tai darėme”.

Šveicarija – Ukraina 0:0 (11 m – 0:3)

Koebi KUHNAS (Šveicarija): „Tikėjomės, kad Ukraina taip žais, tačiau nesugebėjome tuo pasinaudoti. Nesugebėjome įmušti įvarčio ir išvengti 11 metrų baudinių serijos dramos”.

Olegas BLOCHINAS (Ukraina): „Mes žaidėme dėl rezultato. Sunkiai kovojome, o tai ką pasiekėme atrodo lyg sapnas”.

Rezultatyviausi pasaulio čempionatų žaidėjai

V. Žaidėjas (šalis) Įv. Čempionatai

1. Ronaldo (Brazilija) 15 4 (1994 – 2006)

2. Gerdas Muelleris (Vokietija) 14 2 (1970 – 1974)

3. Justas Fontaine’as (Prancūzija) 13 1 (1958)

4. Pele (Brazilija) 12 4 (1958 – 1970)

5. Sandoras Kocsisius (vengrija) 11 1 (1954)

5. Juergenas Klinsmannas (Vokietija) 11 3 (1990 – 1998)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.