Virgis ir Ramutė Stakėnai – seneliai

Birželio viduryje kantri dainininkas Virgis Stakėnas tapo seneliu, o jo žmona dizainerė Ramutė – močiute.

24 metų vienturtė Stakėnų dukra Agnė pagimdė dukrą Isabellę Alexandrą Dizoną, rašo dienraštis L.T.

„Isabellė Alexandra gimė Oma­hos ligoninėje birželio 15 dieną 18 val. 18 min. Mergaitė svėrė 3 kg ir 200 g, 52 cm ūgio. Juodaplaukė tamsiaakė. Gimdyme dalyvavo mergaitės tėvelis Nickas Dizona ir močiutė Ramutė Stakėnienė. Mama pagimdė natūraliai, be komplikacijų. Ir gimdyvė, ir naujagimė sveikos. Jų šeima praturtėjo, o mūsų paseno per vieną kartą”, – vakar paklaustas apie anūkėlę L.T. bėrė V.Stakėnas.

Ko nori vyrai

Žinomas dainininkas ir dizainerė tapo seneliais gana greitai ir truputėlį netikėtai. Užpernai JAV studijavusi duk­ra Agnė susipažino su italų kilmės amerikiečiu N.Dizona, o pernai žiemą jaunikis jau beldėsi į šiauliečių duris ir paprašė jaunosios rankos.

Pamaloninta svečio ruošta vakariene su penkiais patiekalais laiminga R.Stakėnienė žentą vadino Nikučiu, o V.Stakėnas nerodė ypatingo entuziazmo: „Tėvas geriausiai žino, ko jauni vyrai nori iš jaunų merginų…”

Vis dėlto kantri „mukranas” nesipriešino būsimoms vedyboms. Išmokė žentą keletą lietuviškų dainelių ir išleido atgal į gimtinę su dukra. Pernai gegužę Jamaikoje A.Stakėnaitė ir 27 metų N.Dizona susi­tuokė.

Vestuvėse šoko ir laimingi tėvai. Bet neilgai trukus kantri dainininko veidas ir vėl apsiniaukė: „Tikėjausi, kad dukra tęs magistro studijas. Bet ji pastojo ir ruošiasi gimdyti”.

V.Stakėno teorija „Ko nori vyrai” pasitvirtino…

Močiutė pirko batukus

Vardas būsimam A.Sta­kėnaitės vaikui buvo išrinktas iš anksto. Kadaise patys Stakėnai svajojo turėti berniuką, vardu Antanas. Dizainerė ir dainininkas sunkiai susidorojo su buitimi, todėl ketinimų turėti dar vieną vaiką atsisakė.

Agnė ir Nickas mielai sutiko sūnų krikštyti Antanu, tačiau gimė dukra. Jai buvo suteikti du vardai Isabelle ir Alexandra. Pirmasis vardas – duoklė Dizonų šeimai, o Alexandra – V.Stakėno mamos Aleksandros garbei.

A.Stakėnaitės mama Ramutė iš anksto planavo dalyvauti gimdyme ir padėti dukrai susidoroti su motinystės rūpesčiais. Šiaulietė išskrido į JAV birželio trečią dieną ir ketina sugrįžti į Šiaulius liepos pradžioje.

Važiuodama į Ameriką R.Stakėnienė nupirko vaikaitei batukus. Kantri dainininkas bendrauja su žmona telefonu ir jau spėjo pajusti, kad ši labai sureikšmino šį gyvenimo įvykį: „Ramutė yra laiminga, bet prasitarė neįsivaizduojanti, kaip reikės gyventi be Isabellės Alexandros. Agnė žadėjo atvažiuoti Kalėdoms, bet aš labiau norėčiau, kad kūdikio nevargintų kelionėmis, o atvažiuotų pas mus kitą vasarą”.

Jaučiasi nepelnytai pasendintas

V.Stakėnas tapo seneliu būdamas 52 metų, o jo Ramutė močiute – 46 metų. Šeimos draugai sakė įsivaizduojantys Stakėną seneliu – toks solidus, didelis storuliukas su skrybėle tinka šiam vaidmeniui. Bet Ramutė – močiutė?

Pasak V.Stakėno, dar prieš porą metų už tokius žodžius žmona akis būtų išdraskiusi. O dabar ji laiminga ir neįsivaizduoja išsiskyrimo su vaikaite. Užtat kantri dainininkas senelio vaidmens neidealizuoja:

„Dar kai tuokiausi, pajutau – gresia gyvenimo lūžis. Netenki vieno šeimos nario, vaikas priklauso kažkam kitam. Kai gimė anūkė, jų šeima praturtėjo, o mūsų paseno per vieną kartą.

Niekada neįsivaizdavau, kad esu jaunikaitis, bet juk ir ne senelis. Laikiau save vidutinio amžiaus žmogumi. O anūkėlė nevalingai mus pasendino…”

V.Stakėną paguodė kito senelio laiškas iš JAV, kuriame amerikietis pasveikino dainininką ir padrąsino: „Mes esame patys kiečiausi seneliai pasaulyje”.

Be to, Dizonų šeimoje per pastaruosius 30 metų gimė pirma mergaitė, todėl ji yra dievinama ir be galo lepinama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.