Kino filmai gurmanams po žvaigždėtu dangumi

Nors „Meno” teatras sezoną baigė ir iki rudens spektaklių nerodys, gyvenimas teatre ir toliau verda. Išmoningas jaunimas nerimsta: dvi draugės Marija Dautartaitė ir Svetlana Ryžkova panevėžiečiams pasiūlė teatro kiemelyje naktį žiūrėti kino filmus.

Šiltas praėjusio šeštadienio vakaras į kino filmo peržiūrą po atviru dangumi sukvietė apie šimtą panevėžiečių. Vieni pasirinko patogias į teatro kiemelį išneštas kėdes, kiti kvatodami sugriuvo ant žemės numestų pripučiamų čiūžinių. Vietos užteko visiems, o triukšmingą publiką nuramino tik pirmieji iš stilizuoto ekrano atsklidę garsai.

Renginio sumanytojos Marija Dautartaitė ir Svetlana Ryžkova pirmajam kino vakarui panevėžiečiams pasiūlė pasižiūrėti kultinio amerikiečių režisieriaus Deivido Linčo 1999-aisiais sukurtą juostą „Streito istorija”.

„Parinkome prieš septynerius metus pastatytą režisieriaus Deivido Linčo filmą. Jis labai skiriasi nuo kitų jo darbų: jei nematytum režisieriaus pavardės, suabejotum, ar jį sukūrė gerai visiems žinomo filmo „Tvin Pyksas” autorius. Tuo jis ir įdomus, kad visiškai kitoks. Be to, šis filmas retai rodomas”, – aiškino M.Dautartaitė.

Pasak jos, teatro „Menas” kiemelis – tinkamiausia vieta rengti naktinius kino seansus.

„Po renginio Konservų fabriko griuvėsiuose „Atidaryk konservus” pagalvojome, kad galima rodyti retus kino filmus po atviru dangumi. „Meno” kiemelį pasirinkome neatsitiktinai. Miesto centras, visiems patogu ateiti į kino vakarą, patogu grįžti namo. Kam sėdėti namuose, jei galima kartu su bendraminčiais pažiūrėti retus filmus, kurie nerodomi kino teatruose. Juk nuostabu: trumpos vasaros naktys, žvaigždėtas dangus. Žavu ir tai, kad renginys – nemokamas. Svarbu ateiti. Net ir sumuštinių galima atsinešti”, – juokavo pašnekovė.

M.Dautartaitė sakė, kad po pirmojo naktinio kino seanso bus ir kiti.

„Šią savaitę nerodysime, bet kitą trečiadienį panevėžiečius vėl pakviesime į teatro kiemelį pasižiūrėti nakties kino filmo. Dar negaliu pasakyti, kokį klasikos kūrinį pasirinksime, bet, manau, žiūrovų nenuvilsime. Prieš kino filmo demonstravimą bus trumpas įvadas. Antrajame vakare kino gurmanams pasiūlysime XX amžiaus pabaigos klasikinį filmą. Kieno tai bus filmas, paaiškės šios savaitės pabaigoje”, – aiškino ji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.