Surask savo akmenį

„Niekada nespjauk ant akmens”, – sakydavo mūsų proseneliai, mat jie akmenis laikė gyvomis būtybėmis, kurios lemia sėkmę ir sergi sveikatą

Rytiečių pamėgta ir išbandyta mineralų terapija populiarėja ir Lietuvoje. Mintimis apie tokį gydymo būdą dalijasi kristalų terapiją propaguojanti kaunietė Roma Dragūnienė.

Susargdina bloga energija

Kai pamatome kokią nors blogybę – susinerviname ir iš karto pastebime, kaip senka mūsų jėgos. Rytų išminčiai teigė, jog žmogų susargdina ne virusai ir bakterijos, o tai, kad jo organizme

susitvenkia neigiama energija, kuri negali ištekėti pro energinius taškus – čakras. Vulkaniniai akmenys, brangakmeniai ir kristalai, padėti ant žmogaus kūno ar jo energinio lauko ribose, gali sugerti tą neigiamą energiją ir suteikti teigiamą, gydomąją. Iš tiesų brangakmenių ir kristalų gydomosios savybės iki šiol nėra gerai ištirtos, todėl daugelis tradicinės medicinos atstovų labai abejoja jų gydomuoju poveikiu. Vis dėlto mokslas įrodė, kad akmenys skleidžia virpesius, kurie teigiamai veikia žmogaus sveikatą ir gali papildyti prarastos energijos resursus. Todėl pabuvus šalia kristalų palengvėja nugaros skausmai, dingsta nuovargis, pagerėja nuotaika. Galbūt dėl šios priežasties mėgstame dabintis ir iš jų pagamintais papuošalais.

Tačiau astrominerologai pripažįsta, kad mineralų poveikis pajuntamas negreitai, nes žmogus turi būti pasirengęs vidiniams pokyčiams, kitaip akmuo jam nepadės.

Tik natūralūs skleidžia energiją

Gydytis akmenimis reikia taip pat atsargiai kaip vaistais, nes jų skleidžiama energinė informacija gali sukelti tam tikrą kūno, sielos ir dvasios reakciją. „Akmens energijos stiprumas nepriklauso nuo to, ar jis šlifuotas, ar ne, – aiškina Dragūnienė. – Vieniems gydymo būdams reikalingi šlifuoti akmenys, kitiems – natūralūs, gruboki. Negalime išskirti, kurie jų skleidžia stipresnę, o kurie -silpnesnę energiją. Yra tokių gydymo metodų, meditacijos pratimų, kai reikia tik neapdirbtų akmenų. Kartais – ir vienų, ir kitų. Jeigu būtina „išskirstyti” kokio nors akmens energiją, ant bambos dedamas šlifuotas akmuo, o po nugara – keli neapdirbto kalnų krištolo kristalai, kad šie po kūną išskirstytų ano akmens energiją. Kalnų krištolo kristalai tarsi „atskiedžia” pirmojo akmens energiją ir ji tampa švelnesnė, tolygesnė. Tačiau visada labai svarbu mineralų terapijai naudoti tik natūralius, gamtos sukurtus darinius, jokiu būdu ne perdirbtus ar susintetintus”.

Negalima gydyti bet kaip

Dabar labai populiarėja įvairūs gydymo mineraliniais akmenimis būdai, tačiau prieš pasiryžtant tam reikia išsiaiškinti, ar „gydytojas” tikrai išmano apie jų energijos poveikį žmogui.

„Kai kurie „gydytojai” akmenų visai nevalo, – teigia Dragūnienė. – O juk jie, kaip ir medicinos instrumentai, užteršiami. Žmonės, gydomi nešvariais akmenimis, iš pradžių gal ir geriau jausis, bet vėliau gali kilti problemų”. Pasak mineralogės, kiekvienas akmuo turi savo „atmintį” ir labai ilgai saugo sugertą negatyvią informaciją. Jo nenuvalius ta negatyvi energija patenka kitam žmogui ir šis ne pasveiksta, o dar labiau suserga. Gydant tik švarūs akmenys dėliojami ant tam tikrų kūno vietų. Tai svarbu ir atliekant masažus. Pavyzdžiui, jei skauda sąnarius, reikia paimti į ranką išvalytą malachito akmenėlį ir juo neliečiant kūno sukamaisiais judesiais pasukioti ties skaudama vieta, jei kankina nemiga – prieš miegą 5-10 minučių rankoje palaikyti rožinio kvarco ar ametisto gabalėlį.

Akmenis reikia valyti

Pasak astrominerologų, akmenis būtina valyti kartą per mėnesį, o paruoštus žmogui gydyti – net specialiais būdais. Šį darbą gali atlikti ne kiekvienas, nes tam reikia ir laiko, ir sugebėjimų. Tačiau norint šiek tiek apvalyti akmenį užtenka jį padėti šalia degančios žvakės, smilkalo arba nušveisti su jūros druska ir nuplauti švariu vandeniu. Plauti akmenis švariu vandeniu būtina nuolat. Ir ne vien tuos, kurie naudojami gydymui, bet ir nešiojamus kaip papuošalus. Kiekvieną naują akmenį, ypač ką tik nusipirktą, iš pradžių reikia bent jau nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu, paskui padėti ant lėkštutės, kad jis įsikrautų šviesos energijos. Tinka tiek dienos (saulės), tiek nakties (mėnulio) šviesa.

Reikėtų prisiminti, jog daugelis akmenų nemėgsta gulėti saulėkaitoje. Pavyzdžiui, tiesioginiai saulės spinduliai visai nereikalingi ametistui, fluoridui, rožiniam kvarcui ir malachitui, nes jie formuojasi tamsoje, giliai žemėje, tačiau labai patinka kalnų krištolui.

Saulės šviesa akmuo įkraunamas tada, kai norima, kad jis suteiktų daugiau vyriškos energijos – drąsos, ištvermės, mėnulio šviesa – kai trokštama sužadinti pasąmonę, sustiprinti intuiciją.

Reikia vadovautis intuicija

Prieš perkant naują mineralą sunku apsispręsti, kurį išsirinkti. Dažnai patarimo klausiama pardavėjų, bet jie ne visada gali pagelbėti. Pasak Dragūnienės, geriausias patarėjas – būsimas akmens savininkas, todėl ji rekomenduoja vadovautis ne skirstymu pagal Zodiako ženklus, o savo intuicija. „Užsimerkite, įkiškite ranką į akmenų krūvą ir traukite, – pataria mineralogė. – Kokį akmenį išsirinksite, koks patrauks žvilgsnį, vadinasi, tokio jums šiandien ir reikia. Paimkite akmenį ir palaikykite rankoje. Jausite, kaip jis šyla arba šąla. Jei nepajusite absoliučiai jokio pasikeitimo, geriau to akmens išvis nepirkite ir nenešiokite”.

Renkantis akmenį būtina įsitikinti, ar jis tikrai natūralus, mat kai kurie būna perdirbami, apdažomi, perlydomi arba sintetinami. Nusipirkus akmenį kaip papuošalą reikia jį nešioti taip, kad būtų kuo arčiau kūno ir liestųsi su oda. Natūralų akmenuką galima laikyti ir kišenėje. Beje, labai svarbu ir tai, kad jis būtų tinkamos formos. Jei namie vyrauja moteriška atmosfera ir ramybė, geriausia rinktis piramidės formos akmenį, jei barniai, nesantaika – rutulio.

Teigiama, jog kai kurie akmenys turi tam tikrą reikšmę, todėl žinant ją galima išsirinkti tokį, kuris tau tinka. Jei žmogus atpažįsta akmenis, išsitraukęs vienokį ar kitokį gali išsiaiškinti, kokios problemos jo laukia, arba sužinoti, ką akmuo nori jam „pasakyti”. Pavyzdžiui, asmuo, turintis kokių nors sveikatos sutrikimų, intuityviai išsitrauks akmenį, kuris padės jam įveikti bėdas. Jei akmuo dingsta (tarkim, pametate) arba suskyla, labai nesigailėkite. Vadinasi, jis jau atitarnavo ir tapo nereikalingas. Kartais akmuo įskyla, o kartais, pavyzdžiui, nešiojant žiedą, pradeda lyg ir tvinksėti pirštas. Tai gali reikšti, kad jis nori pranešti apie gresiantį pavojų, būsimą įvykį, kad reikia į ką nors atkreipti dėmesį.

* Topazas ypač tinka verslininkui, nes padeda nesiblaškant tvarkyti svarbius reikalus. Verslo žmogus gali rinktis ir akvamariną, marmurą ar bronzitą (kad užsidirbtų pinigų turtams pagausinti). Petersitas padeda, kai vyrauja chaosas, o rausvas opalas – kai reikia laiku baigti darbus. Peridotas sužadina lyderio pozicijas, suteikia kūrybiškumo.

* Labradoritas – labai stiprus apsaugos akmuo. Jį vertėtų laikyti namie (net įmūryti į sieną), vežiotis automobilyje. Šį akmenį reikėtų pasiimti einant į svarbų susitikimą. Labradoritas labai gerai saugo vaikus, todėl gabalėlį jo galima įdėti savo atžalai į kuprinę. Apsauginį poveikį turi ir kiti akmenys: katės, tigro ar sakalo akys, jaspis.

* Saulės akmuo padeda siekti pergalių (labiau tinka vyramas, sportininkams). Tačiau perkant jį vertėtų pasikonsultuoti su specialistu, nes galima įsigyti ir padirbtą. Žinokite, jog tikras saulės akmuo labai neblizga.

* Mėnulio akmuo, kaip ir karneolis, gydo moteriškas ligas, menstruacijų sutrikimus.

* Kalnų krištolas aktyvina, stimuliuoja viso kūno energiją (galvą, kojas, širdį), taip pat saugo nuo nelaimių. Jis valo organizmą nuo negatyvios energijos, padeda susikaupti ir geriau mokytis.

* Ametistas skleidžia švelnesnę energiją nei kalnų krištolas, šiek tiek mažina kraujospūdį, veikia sąmonę (žmogaus protas tampa aštresnis).

* Rožinis kvarcas stiprina apsaugą ir naikina blogą energiją, stimuliuoja meilę, švelnumą.

* Turkis ir melsvasis agatas tinka kuriantiems žmonėms, stiprina jų gebėjimus.

* Berilis – akių akmuo. Kai jas skauda, reikėtų ant vokų užsidėti du berilio akmenėlius.

* Amazonitas ir oniksas gražina ir gydo odą. Tokį akmenėlį pravartu įmesti į vonią maudantis arba galima praustis vandeniu, kuriame jį laikėte. Odai gražinti labai tinka ir apatitas, kalnų krištolas, fluoridas. Jei kankina niežulys, padeda amazonitas ir rožinis kvarcas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Surask savo akmenį"

  1. Laura

    Ačiū už išties įdomias mintis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.