Pasikeitė apeliacijų dėl nekilnojamojo turto mokestinės vertės teikimo laikas

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, apeliacijas dėl nekilnojamojo turto mokestinės vertės, apskaičiuotos masinio vertinimo būdu, mokesčių mokėtojai VĮ ,,Registrų centrui” gali pateikti iki 2006 metų liepos 5 dienos.
Įsigaliojus Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimui, mokėtojų skundai dėl nustatytos nekilnojamojo turto mokestinės vertės ir prašymai dėl individualiu vertinimo būdu nustatytos nekilnojamojo turto vertės naudojimo apskaičiuojant mokestinę vertę 2006 metais turto vertintojui (VĮ ,,Registrų centras”) pateikiami ne per vieną, bet per šešis mėnesius nuo nekilnojamojo turto mokestinės vertės nustatymo (kitais ir vėlesniais metais skundai ir prašymai turto vertintojui turės būti pateikiami per tris mėnesius nuo nekilnojamojo turto mokestinės vertės nustatymo). Nekilnojamojo turto mokestinės vertės, apskaičiuotos masinio vertinimo būdu, nustatymo data yra 2006 sausio 5 diena. Atkuriamosios vertės metodu apskaičiuojamos mokestinės vertės nustatymo data yra ta, kada mokesčio mokėtojo prašymu yra apskaičiuojama mokestinė vertė.
Šiuos skundus ir prašymus (apeliacijas) VĮ ,,Registrų centras” turės išnagrinėti ir priimti sprendimą per du mėnesius nuo skundo ar prašymo gavimo dienos.
Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo naujoje redakcijoje nustatyta, kad mokesčių mokėtojui pateikus apeliaciją VĮ ,,Registrų centras” dėl nustatytos mokestinės vertės, sustabdomas nekilnojamojo turto mokesčio ir su juo susijusių sumų (išskyrus avansinį mokestį ir su juo susijusias sumas) išieškojimas. Todėl pateikus minėtą apeliaciją, avansinis nekilnojamojo turto mokestis turi būti mokamas Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo nustatyta tvarka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.