Šunys Klaipėdoje zuikiais netaps

Klaipėdos miesto valdžia neketina sekti kitų didžiųjų šalies miestų pavyzdžiu ir nereikalaus viešuoju transportu vežamiems gyvūnams pirkti bilietus.

Tiesa, visuomenės svarstymui jau pateiktose Keleivių vežimo autobusais ir maršrutiniais taksi Klaipėdoje taisyklėse gyvūnus šiuo transportu leidžiama vežti tik specialioje taroje – krepšelyje, pintinėje ar narvelyje.

Beje, šiose taisyklėse bus ir aibė kitų reikalavimų tiek keleiviams, tiek viešojo transporto vairuotojams. Manoma, kad tai padės išvengti kai kurių konfliktinių situacijų, kurios šiuo metu kyla dėl tinkamo reglamentavimo nebuvimo.

Realiai nefunkcionuotų

Praėjusią savaitę už gyvūnų vežimą miesto transportu bilietus pradėjo pirkti panevėžiečiai. Tai numatyta naujose šio miesto Keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir maršrutiniais taksi vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais taisyklėse.

Pasak uostamiestyje viešojo susisiekimo paslaugų teikimą organizuojančios VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus Gintaro Neniškio, tokių reikalavimų įvesti neketinama.

„Visuomenės svarstymui pateiktose Keleivių vežimo autobusais ir maršrutiniais taksi taisyklėse tokio punkto nėra. Aišku, kol taisyklės bus pateiktos svarstyti miesto politikams, jis gali ir atsirasti. Visgi abejoju, ar toks reikalavimas būtų tikslingas. Kiek žinau, panašus egzistuoja Vilniuje, tačiau realiai jis nefunkcionuoja, niekas bilietų gyvūnams neperka”, – sakė G. Neniškis.

Anot jo, įtraukus į taisykles punktą, reikalaujantį pirkti bilietą gyvūnams, atsirastų dviprasmiška situacija.

„Dabar Susisiekimo ministro patvirtintose Keleivių ir bagažo vežimo automobilių transportu taisyklėse numatyta, kad gyvūnai turi būti vežami izoliuoti nuo kitų keleivių – specialioje taroje. To paties reikalauja ir Klaipėdos miesto gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklės. Jei gyvūnui būtų perkamas bilietas, jis lyg ir taptų keleiviu, kuriam reikia atskiros sėdimos vietos”, – svarstė G. Neniškis.

Pašnekovo teigimu, uostamiesčio savivaldybės tinklalapyje paskelbtam taisyklių projektui visuomenės pasiūlymų laukiama iki liepos 23-osios. Vėliau bus rengiamas sprendimo projektas, kuris keliaus į Savivaldybės komitetus. G. Neniškis prognozuoja, kad taisyklės Keleivių vežimo taisykles miesto politikai gali patvirtinti iki metų pabaigos.

Girtiems ir dvokiantiems – ne

Šios taisyklės, anot „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovo, padės išvengti net iki teismų išsirutuliojančių konfliktinių situacijų, kurios atsiranda dėl aiškaus reglamentavimo nebuvimo.

Taisyklių projekte yra punktas, kuriame numatyta ekipažo teisė nepriimti arba išlaipinti neblaivius, nešvarius drabužius dėvinčius ar nemalonius kvapus skleidžiančius asmenis.

Taip pat taisyklėmis siūloma įvesti apribojimą keleiviams, perkantiems bilietus autobuse ar mokantiems už važiavimą maršrutiniais taksi. Patvirtinus taisykles, jie vairuotojui privalėtų paduoti ne didesnį nei 20 litų nominalo banknotą.

Tuo metu autobusų vairuotojai taisyklėmis būtų įpareigojami pranešti stotelių pavadinimus, galiniuose sustojimuose iššluoti, sutvarkyti bei išvėdinti saloną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.