Rožės – veido grožiui

Tai, kad rožėse esantys komponentai gali būti naudingi veido odai, žinoma jau seniai. Gamta apdovanojo šią gėlę ne tik nuostabiu aromatu, bet ir unikaliomis kosmetinėmis savybėmis. Rožės ekstraktų galima rasti ir odą raminančiame losjone, ir drėkinamajame kreme, o taipogi iš rožių žiedlapių namie pasigaminti kaukių bei losjonų veido odai.

Kai kurios rožių rūšys savyje turi komponentų, kurie stimuliuoja, jaunina ir atšviežina odą. Kosmetikos priemonės, savo sudėtyje turinčios rožių ekstrakto, geriau valo, tonizuoja odą, sumažina jos sudirgimą. Losjonai ir kaukės su rožių ekstraktais odą maitina vitaminais, ją sustiprina.

Rožių kaukė normaliai odai

Paimkite 1 valg. š. sutrintų rožės lapelių ir sumaišykite su šaukšteliu medaus ir grietinės. Užtepkite ant išvalyto veido ir palikite 20 min. Kaukės efektas bus didesnis, jei prieš procedūrą veidą pagarinsite, o po jos veidą nuplausite rožių vandeniu. Jis gaminamas pusę stiklinės užliejant verdančiu vandeniu ir paliekant parai nusistovėti, o po to skystis nusunkiamas ir naudojamas veido prausimui).

Rožių kaukė sausai odai

Sumaišykite 1 kiaušinio trynį su šaukšteliu grietinės, 2 šaukštais avižų dribsnių, 2 šaukštais pieno ir šaukšteliu smulkiai sumaltų džiovintų rožių žiedlapių. Kaukę lengvais sukamaisiais judesiais užtepkite ant veido, o paakių zoną patepkite augaliniu aliejumi.
Po 15 min. nuplaukite kaukę paprastu šiltu vandeniu arba ramunėlių nuoviru.

Rožių losjonas riebiai odai

0,5 stiklinės rožės žiedlapių užliekite 0,5 stiklinės degtinės ir keliais lašais citrinų sulčių. Padėkite šį mišinį į šaldytuvą ir po 10 dienų skystį nusunkite. Laikykite sandariai uždarytame buteliuke.

Raminamasis losjonas jautriai odai

Paimkite po 1 šaukštą džiovintų rožių, šalavijų, ramunių, alyvų, petražolių. Sumaišykite ir, įdėję į stiklinį vandenį užliekite verdančiu vandeniu. Palikite tamsioje vietoje 2 valandoms, o po to nusunkite.Losjonas taip pat tinka toms, kurių veido kapiliarai yra išsiplėtę.

Druska voniai

Įberkite 200 g paprastos druskos į stiklainį. Įdėkite 4-5 pradėjusių vysti rožių žiedlapius. Stiklainį gerai uždarykite ir papurtykite, padėkite į šiltą vietą ir pamirškite porai savaičių. Per šį laiką druska įgers rožių aromatą, ir galėsite ją berti į vandenį maudantis vonioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Rožės – veido grožiui"

  1. BirBe

    jega man sitas puslapis 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.