Kaip išsirinkti gerą dezodorantą

Dezodorantai – nepamainoma higienos priemonė. Jie ne tik leidžia jaustis patikimai ir nebijoti jaustis nepatogiai dėl prakaito, bet ir apsaugo nuo mikrobų. Perkant dezodorantą, svarbu rinktis ne tik pagal kvapą ar kosmetikos kompaniją, bet ir kitus rodiklius.

Kuo mažiau konservantų!

Svarbiausia, kad dezodoranto sudėtyje būtų kuo mažiau konservantų:

• Atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką. Kuo ilgesnis dezodoranto galiojimo laikas, tuo daugiau jame konservantų.
• Buteliuko forma taip pat turi didelę reikšmę konservantų kiekiui. Kuo sandaresnis buteliukas, tuo mažiau dezodoranto sudėtyje konservantų. Pavyzdžiui, rutulinis dezodorantas antiperspirantas šiuo požiūriu nėra toks geras, kaip purškiamas dezodorantas, į kurio vidų vargiai bepateks oras arba konservantai.

Purškiamas dezodorantas ar dezodorantas antiperspirantas?

Jeigu jums didelius rūpesčius kelia jūsų prakaito kvapas, pirkite dezodorantą, kurio sudėtyje yra antibakterinių priedų. Antibakteriniai priedai stabdo mikroorganizmų, kurie ir yra visų blogybių pradininkai, dauginimąsi. Juk prakaitas atsiranda dėl bakterijų, gyvenančių ant odos paviršiaus, poveikio.
Jei jūsų prakaito kvapas nėra itin stiprus, geriau rinkitės dezodorantą antiperspirantą. Mat dezodorantai su antibakteriniais priedais sunaikina ne tik „blogas”, bet ir „geras” bakterijas. To pasėkoje, gali susiformuoti odos disbakteriozė ir susidaryti disbalansas tarp įvairių bakterijų rūšių. Deja, tikslių tyrimų dėl tikimybės susirgti odos disbakterioze dar nėra atlikta.
Dezodorantą antiperspirantą tepkite tik ant sausos ir švarios odos. Antiperpirantai tik stabdo prakaito atsiradimą ir būna visai bejėgiai, jei jau suprakaitavote. Todėl antiperspirantą naudoti geriausia ryte, ką tik išėjus iš dušo. Beje, dezodorantai antiperspirantai netinka žmonėms, kurių oda labai jautri.

Kada dezodoranto geriau nenaudoti…

Nenaudokite dezodoranto, jei ruošiatės eiti degintis. Kai kurie dezodorantai chemiškai reaguoja su saulės spinduliais, todėl po pasideginimo saulėje ant odos gali atsirasti pigmentinių dėmių, kurios dings tik po kelių savaičių, bei padidėti odos jautrumas saulei.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Kaip išsirinkti gerą dezodorantą"

  1. Vile

    radau patarimuose ir labai man tinka nuo labai didelio pazastu prakaitavimo:svarius pazastis itrinkite suslapintu mineraliniu akmeniu(yra vaistinese) nuo prakaitavimo,isdziovinkite pazastis ir po to patepkite dezodorantu-antiperspirantu „Sekret”,visa diena jokio prakaito.

  2. Vile

    nuo koju prakaitavimo,ypac vyrams.Kasdien vakare pries miega gerai nuplaukite ir gerai isdziovinkite kojas,o tada atsipjaukite plonai citrinos gabaleli ir bent 2-3min.trinkite tarpupirscius,na prakaituojamas pedu dalis,tada labai gerai isdziovinkite ir i lova.Taip darykite menesi laiko,butinai kasdien ir kazkur 28-29 diena pajusite koju sausuma,jos nebeprakaituos,bus svelnios,siltos ir taip neprakaituos kokius 3 menesius.Pradejus prakaituoti vel procedura kartokite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.