Vasaros poilsio pakete – kokybiško meno dozė

Vilniaus menų spaustuvė ir Palangos klubas „Ramybė” birželio-rugpjūčio mėnesiais Palangoje pristatys Vilniaus žiūrovų pamėgtus jaunųjų scenos menininkų programai „Ateinantys” sukurtus spektaklius.

Meno apsikeitimo tarp Palangos ir sostinės projekto iniciatoriai siekia sukurti kokybiško meno atsvarą J.Basanavičiaus gatvėje karaliaujančiai populiarių pramogų kakofonijai ir suteikti Palangai naują – vasaros menų sostinės – statusą.

Šiandien 19 val. „Ramybės” klube Palangoje (Vytauto g. 54) bus rodomas režisierės Dalios Jokubauskaitės spektaklis „Bestuburiada” pagal vokiečių dramaturgės Ingridos Lausund pjesę. Spektaklio veiksmas rutuliojasi viršininko laukiamajame: flirto, konkurencijos, įžeistų jausmų ir lyrinių išgyvenimų dramoje bevardžius ir bestuburius personažus įkūnija aktoriai Aleksas Kazanavičius, Rasa Marazaitė, Lukas Petrauskas, Kristina Mauruševičiūtė, Donatas Pauliukonis ir Loreta Raškevičiūtė.

Vasarai įsibėgėjus Menų spaustuvė į Palangą atveš dar du jaunųjų scenos menininkų projektus – tango spektaklį „Lolita” (choreografas Irmantas Bačelis) ir šokio spektaklį „Sankryža” (choreografai Petras Lisauskas ir Tautvilas Gurevičius).

Rugpjūčio pabaigoje sezoną užbaigs unikalus projektas – kūrybinės dramaturgų dirbtuvės ir jų metu sukurtų Lietuvos bei užsienio teatralų darbų pristatymas žiūrovams.

„Ramybės” vasaros kultūros renginiai teatru neapsiribos. Bendradarbiaudamas su menininkais iš visos Lietuvos, klubas palangiškiams ir kurorto svečiams rengia kasdienę programą visą vasarą: nuo 12 iki 17 val. čia veiks nemokamas kino klubas ir stalo žaidimai, 17-19 val. bus rodomi spektakliai, skirti mažiesiems poilsiautojams, nuo 19 val. – profesionalių teatrų spektakliai suaugusiesiems, o po jų skambės „gyva” muzika, vyks Lotynų Amerikos šokių vakarai. „Ramybės” klubas garantuoja, kad šią vasarą į Palangos gyventojų ir poilsiautojų atostogų paketą įeis ir kokybiško meno dozė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.