Jonines švenčia 94 proc. lietuvių

Didžiausios Lietuvoje viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup” duomenimis, vidurvasario šventę – Jonines – švenčia didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Daugiau ar mažiau dėmesio jai skiria net 94 proc. visų šalies žmonių. Panašiai ši šventė mėgiama ir kaimyninėje Latvijoje: čia ją švęs 97 proc. gyventojų.

„Vieni sveikina pažįstamus Jonus ir Janinas, kiti mini Rasas ir ieško paparčio žiedo, treti tiesiog mėgaujasi ilgiausia metų diena – visiems švenčiantiems praverčia tai, kad jau pora metų birželio 24-oji paskelbta nedarbo diena”, – sako Edmundas Bražėnas, „TNS Gallup” marketingo direktorius.

Šiemet Lietuvos gyventojai nedirbs birželio 24, 25 ir 26 dienomis.

E. Bražėno teigimu, ši šventė vienodai populiari ir tarp miesto, ir tarp kaimo gyventojų, tarp vyrų ir tarp moterų. „Apdorodami apklausų duomenis, pastebėjome tik skirtumą tarp jaunimo ir vyresnių žmonių. Švęsti linkę visi, tačiau vyresnieji – kiek santūriau. Pavyzdžiui, 57 proc. 60-74 metų žmonių nurodė, kad Jonines švenčia nuolat. Tarp jauniausių apklaustųjų – 15-19 metų – tokių yra net 72,5 procento. Tačiau bendras dažniau ar rečiau švenčiančiųjų skaičius vis tik nesiskiria: visose amžiaus grupėse vidurkis perkopia 90 procentų”, – tyrimo duomenis vertina E. Bražėnas.

Tyrimą „TNS Gallup” atliko 2006 metų pavasarį. jo metu buvo apklausta apie 1,8 tūkst. 15–74 metų Lietuvos gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Jonines švenčia 94 proc. lietuvių"

  1. as

    😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.