„Ekrano” darbuotojai pinigus atgaus rudenį

Ar ant prarajos krašto esantis „Ekranas” sugebės atsiskaityti su savo darbuotojais, priklausys ir nuo to, kaip seksis parduoti įmonės sandėliuose užsigulėjusius kineskopus.

Iš bankrutuojančio kineskopų gamintojo „Ekrano” penktadienį bus atleista 700 žmonių, o po Joninių -dar 600. Numatyta, kad iki liepos 1-osios iš šios įmonės iš viso bus atleista 3 tūkst. darbuotojų, rašo dienraštis „Lietuvos žinios”.

Tikimasi, kad Garantinis fondas atsiskaityti su darbuotojais skirs 4,5 mln. litų. Iš šio fondo bankrutuojančios įmonės darbuotojams išmokama suma negali viršyti dviejų minimalių atlyginimų. Kadangi išeitinės kompensacijos skaičiuojamos nuo vidutinio darbo užmokesčio, kuris „Ekrane” siekė 1,5 tūkst. litų, bankrutuojanti gamykla buvusiems darbuotojams liks įsiskolinusi.

„Po liepos 1-osios esame numatę kreiptis į teismą dėl galimybės atsiskaityti su darbuotojais už visus įsiskolinimus. Atsižvelgdami į teismo sprendimą, tai padaryti galėsime įpusėjus rudeniui”, – teigė „Ekrano” bankroto administratorės bendrovės „Baklis” direktorius Gintaras Gelčys.

Pasak jo, atsiskaitymas su bankrutuojančios įmonės darbuotojais priklausys ir nuo to, kaip seksis parduoti kineskopus.

Įmonės sandėliuose šiuo metu yra 206 tūkst. „Ekrane” pagamintų kineskopų, kurių vertė -10 mln. litų. Taip pat yra nebaigtos gaminti produkcijos, kurios vertė siekia 14 mln. litų.

„Pagamintų kineskopų realizavimo terminas – metai. Juos parduoti privalėsime rinkos kainomis, kurios, deja yra mažesnės už kineskopų savikainą”, – sakė administratorius.

Anot G. Gelčio, per kreditorių susirinkimą numatoma svarstyti kai kurių įmonės padalinių veiklos atnaujinimą. Šiuo metu skaičiuojama, kiek lėšų reikėtų šioms reikmėms.

Tačiau bankroto administratorės direktoriaus teigimu, nė vienas bankas nesutinka savo lėšų investuoti į bankrutuojantį „Ekraną”, o potencialių bendrovės pirkėjų taip pat kol kas nerandama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.