Iš sodybos – tarnybine mašina

Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius 49 metų Algirdas Raslanas naudojasi tarnybinėmis privilegijomis ir ne darbo metu.

Tai šią savaitę pavyko užfiksuoti „Lietuvos rytui”.

Šis antradienis ir trečiadienis direktoriui buvo laisvadieniai, tad A.Raslanas tomis dienomis darbe nepasirodė.

Tačiau iš savo sodybos Trakų rajone, Aukštadvaryje, į Vilnių trečiadienio vakare jis grįžo tarnybiniu automobiliu.

Vairuotojo pažymėjimo neturintį departamento vadovą parvežė jo pavaldinė turto valdymo skyriaus vyriausioji specialistė administratorė Danguolė Vaitiekaitienė.

Anksčiau A.Raslaną asmeniniais reikalais dažnai vežiodavo jo žmona 51 metų Violeta Raslanienė. Šiuo metu vyras su sutuoktine skiriasi, todėl nuvykti į sodybą, esančią apie 60 kilometrų nuo Vilniaus, jam tapo keblu.

Prie vairo – pavaldinė

Šio trečiadienio vakarą į Raslanų šeimai priklausančią sodybą įsuko tarnybinis „Rover 45”, vairuojamas D.Vaitiekaitienės.

Atvykus pavaldinei, direktorius apsirengė, užrakino sodybą, į mašinos bagažinę susidėjo daiktus. Į automobilį liuoktelėjo ir šuo Bilas. A.Raslanas atsisėdo greta vairuotojos.

Tikino grįžęs pėsčiomis

Departamento vadovas apie pasivažinėjimą tarnybiniu automobiliu kalbėtis vakar nebuvo linkęs. Paprašytas patvirtinti ar paneigti, kad asmeniniais tikslais naudojasi tarnybiniu transportu, A.Raslanas atsakymo nepateikė.

„Aš parėjau pėsčiomis”, – nukirto direktorius, paklaustas, kaip trečiadienio vakarą sugrįžo iš sodybos, kurią nuo namų sostinėje skiria 60 kilometrų.

Klausimus atrėmė tyla

Nekalbi buvo ir savo viršininką iš Aukštadvario parvežusi D.Vaitiekaitienė.

„Aš turiu savo asmeninį gyvenimą ir apie tai nekalbėsiu”, – telefonu tepasakė valdininkė. Skubiai atsisveikinusi ji padėjo telefono ragelį.

Išvykos – ne pirmą kartą

Kad A.Raslanas naudojasi tarnybiniu transportu ne darbo metu, kalbama ir pačiame Kūno kultūros ir sporto departamente.

Prisistatyti nepanorę darbuotojai „Lietuvos rytui” tvirtino, kad į sodybą Aukštadvaryje tarnybiniu automobiliu direktorius važiuoja jau ne pirmą kartą.

Laukia turto dalybos

Departamento generaliniam direktoriui dabar – sunkus laikas.

Kaip rašė „Lietuvos rytas”, su žmona besiskiriantis A.Raslanas dabar artimai bendrauja su Europos žmogaus teisių teismo teisėja 35 metų Danute Jočiene.

V.Raslanienė, vadovaujanti jai su vyru priklausančiai stomatologijos klinikai „Viosana”, ruošiasi artėjančiam skyrybų procesui ir turto dalyboms.

A.Raslanas pageidauja, kad turtas, įgytas santuokos metais, būtų padalytas per pusę. Jam turėtų atitekti sodyba, V.Raslanienei – klinika. Pardavę moderniai įrengtą butą prestižiniame sostinės Žvėryno rajone, pinigus sutuoktiniai dalytųsi pusiau.

Tačiau V.Raslanienė neketina su tuo sutikti. Tokios turto dalybos jai būtų pragaištingos. Bankui dar liko grąžinti 100 tūkstančių litų paskolos, suteiktos klinikai įsigyti.

Žmonai užvėrė vartus

Moteris ketina pakovoti ir dėl sodybos Aukštadvaryje. Ją V.Raslanienė kūrė ir puoselėjo. Sutuoktiniams nutarus skirtis, vyras uždraudė jai ten lankytis.

Sodybą sutuoktiniai įsigijo taip pat paėmę paskolą. Bankui liko grąžinti 40 tūkstančių litų.

Skyrybos, kurios šiuo metu kartina A.Raslano gyvenimą, – jam ne pirmosios.

Ankstesnė A.Raslano santuoka subyrėjo prieš devyniolika metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.