Apžvalga: Portugalija – Meksika

Šiandien baigsis D grupės varžybos, o 17-ą valandą išvysime ilgai lauktą Portugalijos ir Meksikos dvikovą. Abi komandos pretenduoja į pirmąją vietą grupėje, todėl turėtume pamatyti įdomią kovą.

D grupė, Portugalija – Meksika

Vieta: Arena AufSchalke, Gelsenkirchenas

Teisėjas: Lubos Michel (Slovakija)

Šiame mače Portugalija užtenka sužaisti lygiosiomis ir tai jiems garantuotų pirmąją vietą grupėje. Meksikos padėtis kiek prastesnė – komandai reiki bent taško norint užimti antrąją vietą, o pergalė leistu rinktinei pakilti į pirmąją poziciją. Nesėkmės atveju, komanda gali nepatekti į kitą etapą, jeigu Angola sugebėtų iškovoti pergalę ir turėtų geresnį įvarčių santykį.

Pirmi du turai

Portugalija čempionatą pradėjo ne taip, kaip tikėjosi – iškovota minimali pergalė 1-0 prieš turnyro debiutantę Angolą. Nors ir neiškovoję įspūdingos pergalės, komanda liko patenkinta iškovoję tris taškus.

„Tai buvo sunkus mačas, bet mes to ir laukėme. Greitas įvartis mums padėjo ir poto sukūrėme dar kelias progas. Pasaulio čempionate lengvų rungtynių nebus. Iškovota pergalė yra labai gerai, ne svarbu kaip ji buvo pasiekta” – po mačo sakė portugalų treneris.

Antrajame ture Portugalija susirungė su Irano komanda. Pirmąjį mačą Iranas buvo pralaimėjęs, todėl jiems buvo būtini taškai šioje dvikovoje. Vis dėlto Azijos atstovai atsilaikė tik pirmąjį kėlinį, o antrajame praleidę du įvarčius, pralaimėjo 2-0 bei prarado šansus patekti į kitą etapą, tuo tarpu Portugalija užsitikrino vietą aštuntfinalyje po 40 metų pertraukos.

„Tai buvo geriausias komandos pasirodymas per pastarąsias aštuonias rungtynes. Užsitikrinome vietą kitame etape, todėl prieš paskutinįjį mačą galime atkreipti dėmesį į kitus svarbius dalykus: pažiūrėsime kas turi bėdų su geltonomis kortelėmis, kai kurie žaidėjai galės pailsėti.” – džiaugėsi komandos sėkme treneris.

Meksika taip pat pradėjo čempionatą pergalingai – rezultatu 3-1 įveiktas Iranas. Šiame mače Meksikai teko pasinervinti, kadangi pergalingą įvartį jie įmušė tik pačioje mačo pabaigoje. Du kartus tose rungtynėse pasižymėjo Omaras Bravo.

Ricardo La Volpe teigimu, pergalę lėmė sėkmingi pakeitimai pertraukos metu: „Pirmajame kėlinyje žaidėme nervingai. Pirmasis čempionato mačas visada yra sunkus ir žaidėjai tai žino. Pertraukos metu mes atlikome reikalingus pakeitimus ir tai leido mums iškovoti pergalę.”

Po sėkmingo starto Meksikai teko šiek tiek susivilti, kadangi komanda nesugebėjo įveikti Angolos komandos ir sužaidė 0-0. Meksika kontroliavo žaidimą, tačiau niekaip nepajėgė įmušti.

„Kontroliavome kamuolį, turėjome progų, tačiau kamuolys niekaip nenorėjo įskrieti į vartus.” – guodėsi Meksikos treneris.

Komandų naujienos. Komentarai

Kaip ir buvo žadėjęs Felipe Scolari šiame mače nerizikuos ir į aikštę neišleis penkių pagrindinės sudėties žaidėjų, turinčių po vieną geltoną kortelę – Cristiano Ronaldo, Nuno Valente, Deco, Costinha ir P.Pauleta liks ant atsarginių suolelio. Beje, pastarąjį futbolininką panoro įsigyti „Levante” ekipa. Ispanijos klubas praneša, jog jau pradėjo derybas su „PSG” dėl puolėjo.

„Komandoje penki žaidėjai turi geltonas korteles, taigi mes atliksime penkis keitimus. Jie nežais net tuo atveju, jeigu Meksika pirmaus 30-0.” – tvirtą sprendimą pareiškė F.Scolari.

„Esu ramus dėl keitimų, kadangi kai kurie žaidėjau jau rungtyniavo pirmajame mače. Visiškai pasitikiu visais 23 komandos žaidėjais. Viskas ko norių iš žaidėjų yra tai, kad šiame mače jie parodytų, ką sugebą. Pagal pasirodymą šiose varžybose rinksiu aštuntfinalio sudėtį.”

Meksikos gretose po vieną geltoną kortelę turi Carlosas Salcido, Gonzalo Pineda ir Gerardo Torrado. Tačiau meksikiečiu treneris negali taupyti žaidėjų ir greičiausiai visi žaidėjai pasirodys aikštėje. Kaip ir antrąsias varžybas, taip šias turės praleisti rezultatyviausias visų laikų komandos žaidėjas Jaredas Borgetti, pirmame mače prieš Iraną patyręs traumą.

„Norime laimėti šias varžybas. Jeigu išbėgsime į aikštę norėdami sužaisti lygiosiomis ir iškovoti tašką, viskas gali baigtis blogai.” – sakė Meksikos gynėjas Mario Mendezas.

Taip pat nusiteikęs buvo ir Pavelas Pardo: „Privalome laimėti ir patekti į kitą etapą, viskas mūsų rankose. Matematiniai skaičiavimai ir galimi varžovai kitame etape mūsų nedomina, sieksime tik pergalės.”

Ankstesnės akistatos

Tai bus antrasis šių rinktinių tarpusavio susitikimas – kol kas vienintelis mačas buvo sužaistas dar 1969-aisiais Lisabonoje ir baigėsi taikiai be įvarčių.

Numatomos sudėtys

Portugalija: Ricardo, Ferreira, Carvalho, Meira, Caneira/Costa, Petit, Maniche, Simao, Figo, Boa Morte, Nuno Gomes.

Meksika: Sanchez, Mendez, Marquez, Osorio, Salcido, Pineda, Torrado, Zinha, Pardo, Franco, Bravo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.