Kas sustabdys argentiniečius?

Per pirmuosius du pasaulio futbolo čempionato turus efektingiausiai ir efektyviausiai atrodė Argentinos rinktinės žaidimas

Po argentiniečių pergalės 6:0 prieš Serbijos ir Juodkalnijos futbolininkus Vokietijos laikraštis „Berliner Morgenpost” parašė: „Niekas šiame čempionate nerungtyniauja taip efektyviai ir lengvai kaip argentiniečiai”.

Po įspūdingos pergalės argentiniečių strategas Jose Pekermanas prasitarė tikįs, jog komanda gali kovoti dėl pasaulio čempionų titulo. Pekermanas labai pasitiki tais žaidėjais, su kuriais iškovojo pasaulio jaunimo čempionų titulą.

Prieš čempionatą vokiečių treneris Jurgenas Klinsmannas turėjo kur kas daugiau kritikų nei pritariančiųjų jo koncepcijai. Po pergalių prieš Kosta Rikos ir Lenkijos komandas situacija pasikeitė kardinaliai. Vokiečiai laimėjo atsisakę jiems būdingo pragmatiško futbolo, kai rezultatas būdavo svarbiau už žaidimą. Prieš čempionatą net patys vokiečiai gana skeptiškai vertino komandos galimybes, o dabar dauguma jų tiki Klinsmanno komanda.

Pasaulio čempionų titulą ginantys brazilai į antrąjį etapą žengė įveikę kroatus ir australus, bet tai padarė be jiems būdingo žavesio.

„Atvykome į Vokietiją žaisti septynerių rungtynių – tokį kelią reikia įveikti, kad vėl taptume pasaulio čempionais. Komandos žaidimas per kiekvienas rungtynes vis gerės”, – žada Brazilijos rinktinės vyriausiasis treneris Carlosas Alberto Parreira.

Vis dėlto brazilų strategas yra kritikuojamas už tai, kad komandos žvaigždes įspraudė į griežtas taktines schemas. Buvęs Brazilijos rinktinės žaidėjas, o dabar futbolo apžvalgininkas Tostao mano, kad geriausias pasaulio futbolininkas Ronaldinho „Barcelonos” klube turi kur kas daugiau laisvės nei nacionalinėje komandoje.

Ne visiems prie širdies ir olandų trenerio Marco van Basteno pasirinkta atsargi žaidimo strategija, nors „oranžiniai” per pirmuosius du turus taip pat užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį.

Šio pasaulio čempionato atradimu gali tapti Ganos rinktinė, efektingu stiliumi 2:0 įveikusi Čekijos komandą. Jei afrikiečiai šias varžybas būtų laimėję tarkim 5:0, tai labiau būtų atspindėję įvykius aikštėje. „Jei iškopsime į antrąjį etapą, tai prilygs pasaulio čempionų titului”, – taip prieš kovas Vokietijoje kalbėjo Ganos rinktinei vadovaujantis Ratomiras Dujkovičius, bet dabar komandos siekiai kur kas didesni.

Tęsiasi Prancūzijos rinktinės nesėkmių serija. 1998 metais laimėję savo šalyje vykusį pasaulio čempionatą prancūzai nuo to laiko planetos pirmenybėse neiškovojo nė vienos pergalės. Vokietijoje lygiosiomis sužaidę su šveicarais ir korėjiečiais prancūzai labai komplikavo savo padėtį.

Legendinis Prancūzijos futbolininkas Zinedine’as Zidane’as pareiškė, kad po šio pasaulio čempionato atsisveikins su rinktine. Gal šis atsisveikinimas jau įvyko sekmadienį? Zidane’as paskutinių grupės rungtynių negalės žaisti dėl gautų dviejų geltonųjų kortelių. Prancūzams prieš Togą būtina pergalė kelių įvarčių skirtumu, antraip jiems, kaip ir prieš ketverius metus, jau po grupės varžybų gali tekti keliauti namo.

Serbų treneris Ilija Petkovičius po argentiniečių antausio paskelbė, kad grįžus iš Vokietijos atsistatydins iš nacionalinės rinktinės. Fiasko pasaulio čempionate patyrė ir Lenkijos rinktinė, bet treneris Pawelas Janasas sakė norįs tęsti darbą nacionalinėje komandoje. Tačiau atrodo, kad tėvynėje niekas nesuprato jo gerų ketinimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.