Įtariamoji kyšininkavimu tris mėnesius bus bedarbė

Kyšininkavimu įtariama Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Sveikatos skyriaus vedėja Diana Kaunienė, teismo sprendimu, trims mėnesiams neteko užimtų pareigų.

Ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba ir jam vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį vakare iškart po apklausos pateikė įtarimus D.Kaunienei. Valdininkei įteiktame pranešime teigiama, kad ji įtariama vykdžiusi nusikalstamą veiką – reikalavusi kyšio.

Baudžiamasis kodeksas sako, kad „Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai priėmęs, pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį, reikalavęs ar provokavęs jį duoti už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų”.

D.Kaunienė jau vakar sulaukė pirmojo, tačiau kol kas tik simbolinio teismo verdikto: Kauno miesto apylinkės teismas priėmė nutartį kyšio reikalavimu įtariamą valstybės tarnautoją trims mėnesiams nušalinti nuo pareigų.

Be to, įtariamajai teismas paskyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pirmadienį po pietų Kauno savivaldybės Sveikatos skyriuje pasirodę STT agentai apieškojo šio skyriaus vedėjos D.Kaunienės kabinetą, o ten nieko neaptikę kratas pratęsė kitose patalpose. Čia ant stalo po segtuvu ir rasti 2 tūkst. litų, kurie, kaip įtariama, buvo perduoti pačiai skyriaus vedėjai. Iškart po to potencialia įtariamąja tapusi D.Kaunienė buvo priversta nutraukti darbus ir vykti kartu su pareigūnais į STT būstinę apklausai.

Redakcijos žiniomis, daugiau nei prieš mėnesį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo atlikę STT pareigūnai Sveikatos skyriuje buvo įrengę netgi vaizdo stebėjimo kameras. Pirminiais duomenimis, pastarąjį kartą surasti pinigai buvo palikti vienos Savivaldybės finansavimą užsitikrinusios organizacijos atstovo. Teigiama, kad pastarajam buvo duota suprasti, kad finansavimas gali būti nutrauktas, jei šis lėšomis nepasidalys su valdininke.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.