Apžvalga: Dramblio Kaulo Krantas – Serbija ir Juodkalnija

Varžybos dėl garbės. Tai paskutinysis šių abiejų ekipų mačas šiose Pasaulio pirmenybėse. Nei vieni, nei kiti dar neiškovojo pergalių, tačiau išvykti tuščiomis nenorės niekas. Abi ekipos tikrai turės savo motyvaciją – serbams, praeitame ture net 6-0 sumindytiems argentiniečių, reikia atsitiesti. Tuo tarpu kone vieną stipriausių „afrikietiškų” ekipų surinkęs Dramblio Kaulo Krantas pateko į vieną stipriausių grupių, abejas varžybas pralaimėjo minimaliais skirtumais. Tad įrodyti ką turi ir jie. Abi ekipos – tiek Dramblio Kauylo Krantas, tiek Serbija ir Juodkalnija (kaip atskira valstybė) Pasaulio pirmenybėse debiutuoja, tad nei vienai, nei kitai išvykti be taškų tikrai nesinorės.

Dramblio Kaulo Krantas – Serbija ir Juodkalnija

Laikas: 22:00 (Lietuvos laiku)

Vieta: Miunchenas

Aikštės teisėjas: Marco Rodriguezas (Meksika)

Prognozės

Tai jau nieko nelemenčios varžybos – po šių varžybų ir vieni, ir kiti kraunasi lagaminus ir važiuoja namo. Arba galės pasilikti Vokietijoje kaip turistai. Tai tiesiog garbės mačas. Laimėjusi komanda pakyla į trečiąją vietą, tuo tarpu lygiųjų atveju treti lieka afrikiečiai.

Sudėtys

Prancūzijos rinktinės vyr. treneris Henri Michelis šiose varžybose galės verstis beveik visais savo pagrindiniais futbolininkais, išskyrus puolėją Didier Drogba, kuris mače su Olandija gavo antrą geltoną kortelę ir šias varžybas praleis kaip žiūrovas.

Rungtynės dėl diskvalifikacijų tirės praleisti ir serbų puolėjai – Mateja Kežmanas varžybose su argentiniečiais gavo raudoną kortelę, tuo tarpu Ognjenas Koromanas mačą praleis dėl geltonų kortelių.

Taip pat neaišku, ar išvysime vienokias ar kitokias traumas turinčius Ivicą Dragutinovičių, Dušaną Bastą, Albertą Nadjį ir Danijelį Ljuboją.

Tarpusavio susitikimai

Abiems šioms ekipoms tai bus pirmasis tarpusavio susitikimas

Antrosios rungtynės

Olandija 2 – 1 Dramblio Kaulo Krantas

Antros iš eilės šiame čempionate tokiu pat rezultatu afrikiečių pralaimėtos varžybos. Ir nors jie abejose varžybose daug ir pavojingai atakavo, pasiekti teigiamo rezultato nepavyko.

„Visi man sako, kad ši komanda žaidžia puikų futbolą”, – teigia po šio čempionato iš ekipos pasitrauksiantis treneris. „Tačiau dar svarbiau rezultatas. Mes važiuojame namo. Tai pats blogiausiaa variantas. Tai reiškia, jog Dramblio Kaulo Krantas dar nepasiekė tokio lygio, kokį yra pasiekusios didžiausios komandos”, – po pralaimėjimo teigė H.Michelis.

Tačiau treneris teigia, jog jo ekipa praktiškai niekuo nenusileidžia kitoms. „Vienintelis dalykas, ko mums trūksta – tai patirtis. Tikėjome, kad galime nueiti į kitą etapą, tačiau nepavyko. Esame nusivylę”.

Argentina 6 – 0 Serbija ir Juodkalnija

Kitaip kaip pažeminimu to ir nepavadinsi. Prieš šį čempionatą ekipa garsėjo savo puikia gynyba, tačiau čempionato metu neteko ir šio kozirio. Visų pirma, iš rikiuotės „iškritus” Nemanja Vidičiui, itin susilpnėjo vidurio gynybos grandis.

Rungtynėse su argentiniečiais serbai visiškai nesugebėjo pasipriešinti, maža to, rungtynės baigė dešimtyje – iš aikštės buvo pašalintas Mateja Kežmanas.

Po varžybų ekipos kapitonas Savo Miloševičius pavadino Pietų amerikiečius viena stipriausių pirmenybių ekipų. „Pralaimėjome vienai geriausių, jei ne geriausiai ekipai. Jie turi gerų žaidėjų, kaip komanda atrodo puikiai. Mes turime daug nepatyrusių žaidėjų, keli, labai mums svarbūs, buvo traumuoti. Neradome būdo, kaip suorganizuoti savo gynybą, kuri buvo viena iš mūsų stiprybių”, – teigia S.Miloševičius, kuriam tai buvo 100-osios rungtynės rinktinėje.

„Lemiamas buvo pirmasis įvartis. Jei per pirmąsias minutes praleidi įvartį prieš tokią komandą, kaip Argentina, labai sunku vėliau laimėti. Tačiau dar liko vienerios varžybos. Svarbu jas laimėti”.

Šiai minčiai pritaria ir ekipos vyr. treneris Ilja Petkovičius, kuris po šio čempionato traukiasi iš savo posto: „Reikia atgauti savo garbę. Reikia atsikratyti to pažeminimo, kurį patyrėme”.

Mintys prieš rungtynes

Dramblio Kaulo Krantas

H.Michelis: „Padarysime viską, kad šį turnyrą užbaigtume pergale. Tačiau suteiksiu šansą ir tiems žaidėjams, kurie nežaidė ar žaidė mažai. Tuomet jie visi galės sakyti, kad vyko į Pasaulio čempionatą ir jame žaidė. Jų (red – serbų) ekipoje bloga psichologinė atmosfera. Tai atsispindi ir aikštėje’, – teigia prancūzas.

„Sunku pasakyti, kaip jie nusiteiks paskutiniam mačui ir kaip į jį žiūrės. Ko gero, jie žais tik dėl garbės”.

Serbija ir Juodkalnija

„Reikia atgauti savo garbę. Reikia atsikratyti to pažeminimo, kurį patyrėme”, – teigia I.Petkovičius.

S.Miloševičius: „Šiam mačui sunku surasti motyvaciją. Stengiamės susikoncentruoti, tačiau mūsų moralė ir pasitikėjimas žlunga”.

Spaudoje po varžybų su Argentina buvo pasirodę pranešimų, jog šalies futbolo federacija žaidėjams pagrasino neišmokėti už dalyvavimą Pasaulio čempionate pažadętų premijų, jeigu ekipos žaidėjams nepavyks susikoncentruoti ir „užbaigti čempionato garbingai”.

Prognozuojamos sudėtys

Dramblio Kaulo Krantas: Tizie, Eboue, K Toure, Boka, Meite, Zokora, G Toure, Akale, Romaric, A Kone, B Kone.

Serbija ir Juodkalnija: Jevric, Basta, Gavrancic, Krstajic, Dragutinovic, Ergic, Duljaj, Stankovic, Vukic, Zigic, Ljuboja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.