„Vilnius” įveikė „Šilutę”

Pirmose pirmojo turo varžybose antradienį „Vilniaus” ekipa susitiko su turnyrinės lentelės kaimyne „Šilutės” komanda. Pergalę šventė ir penktoje vietoje esančią „Vėtrą” pasivijo sostinės klubas, kurio gretose pasižymėjo brazilas Rinaldo ir Mindaugas Panka. Šilutiškiams paguodos įvartį pelnė Vadimas Petrenko.

„Vilnius” 2 – 1 „Šilutė”

53′ [1 – 0] Rinaldo Neto

78′ [2 – 0] Mindaugas Panka

89′ [2 – 1] Vadim Petrenko

„Vilnius”: Kijewski; Sokolovas, Artiomovas (46` Mrowiec), Everton, Rodnei; Lukša, Panka, Rinaldo (82` Khubutia), Radavičius; Muller, Adilson (20′ Grudzinskas)

„Šilutė”: L.Vertelis; Mockus (71` Marozas), Nesterenko, Juozaitis, Butkus; Papečkys, Pacevičius, Petrenko, Gražys; Grigalevičius, Rimkevičius

Vykstant Pasaulio čempionatui į „Žalgirio” stadioną žiūrovų susirinko labai negausiai. „Vilniaus” ekipai dėl ligos negalėjo padėti vienas komandos lyderių Tomas Ražanauskas.Susitikimą aktyviau pradėjo svečiai ir pirmasis savo laimę smūgiu iš toli pabandė „Šilutės” legionierius Bogdans Nesterenko, kurio iš 20 metrų muštas kamuolys nesukėlė didesnių problemų vartininkui Maciejui Kijewskiui.

11 minutę dviejų šilutiškių gynybą dešiniame baudos aikštelės krašte pavyko įveikti vikriajam brazilui Mulleriui, tačiau jam nepavyko smūgis į vartus. 15 minutę „Šilutės” vartininkas Laurynas Vertelis gelbėjo savo komandą nuo Mindaugo Pankos smūgio, netrukus po baudos smūgio galva šalia vartų mušė Evertonas, o svečių vartų šturmui tęsiantis Rinaldo bandymą iš toli atmušė vartininkas.

Kėlinio viduryje geriausią galimybę įšvesti savo komandą į priekį turėjo „Šilutės” saugas Tadas Papečkys, kuris baudos aikštėleje suklaidino varžovą ir smūgiavo iš maždaug 12 metrų, bet smūgį atrėmė M.Kijewskis. 32 minutę „Šilutė” surengė dar vieną pavojingą išpuolį, bet niekas nepriemė aštraus perdavimo iš krašto, o smūgis iš toliau buvo netikslus. Likusią kėlinio dalį komandos nesukūrė pavojingų progų ir žaidėjams išėjo ilsėtis esant „sausam” rezultatui.

Po pertraukos „Vilnius” išlaikė iniciatyvą ir 55 minutę pagaliau įmušė pirmąjį įvartį – Ramūnas Radavičius prasiveržė kairiuoju kraštu, perdavė kamuolį į baudos aikštelę M.Pankai, ir nors jo smūgį atmušė vartininkas, pirmas prie atšokusio kamuolio suskubęs Rinaldo išvedė šeimininkus į priekį.

Už dešimties minučių puikią galimybę išlyginti rezultatą turėjo Mindaugas Grigalevičius, tačiau po perdavimo iš dešinio krašto „Šilutės” puolėjas iš kelių metrų atstumo smūgiavo virš vartų. „Vilnius” atsakė galingu Evertono baudos smūgiu šalia virpsto, o 78 minutę savo persvarą padvigubino – pirmojo įvarčio autorius Rinaldo tiksliu perdavimu baudos aikštėlėje „surado” nedengiamą M.Panką ir šis galva smūgiavo tiksliai.

Rungtynėms artėjant į pabaigą rezultatą triuškinamu padaryti dar bandė Mulleris, bet vienas jo įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės, o po minutės tiek brazilo, tiek Vytauto Lukšos smūgius atrėmė vartininkas. Tai suteikė šilutiškiams viltį ir priešpaskutinę minutę atsilikimą sušvelnino Vadimas Petrenka, po kurio baudos smūgio kamuolys praskriejo pro visus ir atsidūrė vartuose, tačiau aikštės šeimininkai išlaikė persvarą ir iškovojo trečią sezono pergalę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.