JAV kariuomenė patvirtino, kad du dingę amerikiečių kariai rasti negyvi

Du nuo penktadienio netoli Bagdado dingę JAV kariai pirmadienio vakarą buvo rasti negyvi, antradienį patvirtino JAV kariuomenės atstovas spaudai.

„Jų kūnai buvo rasti paėjusią naktį Jusufijos apylinkėse. Koalicijos pajėgos rado, mūsų nuomone, būtent šių karių palaikus”, – sakė generolas majoras Williamas Caldwellas per spaudos konferenciją.

Komentuodamas ankstesnį irakiečių generolo pranešimą, kad du eiliniai prieš mirtį buvo kankinami, W.Caldwellas tepareiškė, kad jie buvo nužudyti.

Antradienį iš neramaus į pietus nuo sostinės esančio rajono atvežti kūnai bus gabenami į JAV, kur bus atlikti DNR tyrimai jų tapatybei patvirtinti ir nustatyta mirties priežastis.

Paprašytas patvirtinti, kad prieš mirtį kariai buvo laikomi nelaisvėje, generolas majoras sakė, jog jie patys negalėjo patekti į tą vietą, kur buvo rasti jų kūnai. Pasak W.Caldwello, kūnai buvo rasti netoli elektrinės.

Jo teigimu, abu amerikiečių kairiai buvo automobilyje, kuris penktadienį dalyvavo vykusiame susirėmime. Trečias jame buvęs karys žuvo vietoje.

Tuo tarpu islamistų naudojamame tinklalapyje antradienį pasirodė pranešimas, jog abiem amerikiečių kariams „gerkles perpjovė” naujasis „al Qaeda” lyderis Irake.

„Dievas suteikė garbės lyderiui Abu Hamsa al Muhajirui įvykdyti nuosprendį”, – sakoma mudžahidų tarybos (šūros)pareiškime, kurio autentiškumas nėra įrodytas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.